Trynukų tėvams - gera žinia

Trynukų tėvams - gera žinia

Klaipėdos savivaldybė pradėjo rūpintis, kad vasarį gimusių pirmųjų šių metų uostamiesčio trynukių Kleinovaičių šeima be eilės gautų socialinį būstą.

Šiandien Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Vaiko teisių apsaugos skyriaus, UAB "Sanitex" atstovai aplankė kasininkės-pardavėjos Daivos Ūkanytės ir kruizinių laivų statytojo Aleksandro Kleinovo šeimoje gimusias trynukes. Jie jau augina 18 metų dukrą Aušrinę, šiemet baigsiančią mokyklą, ir 16 metų sūnų Ernestą.

"Kai sužinojau, pradėjo drebėti rankos ir kojos, o paskui smarkiai verkiau. Vyras buvo juodai baltai mėlynas. Jis labiausiai išsigando šeimoje ir labai ilgai negalėjo atsigauti. Mes planavome tik vieną pagranduką, o Dievas davė tris. Dabar džiaugiamės. Padeda ne tik dukra, bet ir vyras, sūnus. Jis moka pamaitinti, bet keisti sauskelnių nemėgsta", - pasakojo trynukių mama.

Klaipėdos meras juokavo, kad kitą kartą žinos, jog važiuojant sveikinti trynukų reikia pasiimti ne tik sauskelnių, bet ir raminamųjų vaistų vyrams.

Mergaitės gimė išnešiotos tik 7 mėnesius šiemet vasario 4 d. Gimė po Vandenio ženklu, tad mama jas švelniai vadina jūrų arkliukais. Vyresnioji Amanda svėre 1,5 kg, Amelija - 1,14 kg. Jos - identiškos dvynės. Trečioji - Austėja - svėrė 1,4 kg. Pastaroji šiuo metu yra stambiausia iš visų trijų.

Mama labiausiai džiaugiasi, kad mergytės sveikos. Kai svečiai negalėjo atsistebėti jų mažumu, ponia Daiva prieštaravo, jog jos jau net ir labai paaugusios.

"Man dabar labiausiai trūksta rankų ir miego, daugiu - nieko. Naktį keliamės kas tris valandas, nes norime valgyti, apetitu nesiskundžiame", - kalbėjo mama.

Šeima su tokiu pagausėjimu, jau apsiprato. Aušrinė prisipažino, jog sužinojusi vis dėl to šiek tiek išsigando, ji labai norėjo broliuko. Pasak merginos, visos kartu sesutės verkia labai retai, o esant reikalui ji galinti laisvai ant rankų paimti jas dvi. Aušrinė myli vaikus ir supranta, kad tokia patirtis ateityje gali ir jai pačiai praversti.

Šeima nuomojasi butą visai šalia uosto tvoros, Strėvos gatvėje, pro trynukių kambario langą matosi jūriniai konteineriai.

Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gražina Aurylienė informavo, jog šiuo metu savivaldybėje svarstomas klausimas dėl būsto suteikimo be eilės, kaip tai numato įstatymai. Jos žiniomis, šiai šeimai artimiausiu metu bus skiriamas socialinis būstas.

"Šios trynukės buvo paskutinis lašas. Daviau pavedimą administracijos darbuotojams paruošti priėmimo į darželius tvarkos pakeitimus. Trynukų tėveliams turi būti suteikiama teisė be eilės visus tris vaikus vesti į darželį pasirinktinai pagal gyvenamąją vietą. Norėčiau sulaukti tokių laikų, kad tokia taisyklė būtų taikoma ir dvynukams, deja, kol kas tenka apsiriboti tik trynukais", - sakė V. Grubliauskas.

Pernai Klaipėdoje trynukų buvo net ketveri.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder