Tiltų gatvė: vairuotojai nevengia sukčiauti

Tiltų gatvė: vairuotojai nevengia sukčiauti

Nuo vakar Klaipėdoje pasikeitė transporto eismo schema Tiltų gatvėje - nuo 10 iki 16 val. lengvajam transportui atverta dešinioji eismo juosta nuo Danės gatvės iki Turgaus gatvės.

Tiltų ir Turgaus gatvių sankryžoje vairuotojams būtina sukti į dešinę, o per Teatro gatvę ir Žvejų gatvę galima išvažiuoti į Pilies gatvę ir judėti toliau į pietinę miesto pusę.

Tie, kurie bandys sutrumpinti kelią ir Turgaus bei Tiltų gatvių sankryžoje nepasuks į dešinę ir toliau važiuos Tiltų gatve, rizikuoja patuštinti piniginę, nes, pasak pareigūnų, visus automobilius šioje sankryžoje fiksuoja vaizdo stebėjimo kameros.

Tiesa, bent jau vakar, pirmąją naujosios tvarkos galiojimo dieną, tokių "gudručių" buvo toli gražu ne vienas.

"Kol kas pareigūnų ekipažų, kad pažeidėjus drausmintų vietoje, į Tiltų gatvę nesiuntėme dėl aiškios priežasties - trūksta pajėgų. Tačiau ir viešų vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuoti duomenys padeda suformuoti pažeidimų protokolus.

Vis gi, jei matysime, kad pasikeitusi schema gundo nepaisyti kelio ženklų daugybę vairuotojų, papildomai siųsime į Tiltų gatvę ir policijos ekipažus", - vakar žadėjo Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo poskyrio viršininkas Mindaugas Džermeika.

Jis priminė, kad Tiltų gatvėje lengvojo transporto eismas su nedidelėmis išimtimis ribojamas nuolatos. Tad šioje vietoje, pareigūno duomenimis, per pastarąjį laiką užfiksuota per 600 Kelių eismo taisyklių pažeidėjų.

Už kelio ženklo nepaisymą gali būti pritaikyta administracinė bauda iki 300 litų. Tačiau paprastai prasižengus pirmą kartą taikoma švelnesnė 50 litų bauda.

Vairuotojai dažnai klaidingai mano, kad gatvėje nestovint policijos patruliams, jie pravažiuos niekieno nepastebėti. Neretai tokia klaidinga nuomonė susidaro dar ir todėl, kad pranešimas apie užfiksuotą pažeidimą vairuotoją pasiekia praėjus kuriam laikui, kartais - tik po mėnesio.

"Būna ir tokių kuriozų, kad vairuotojai nežino apie stacionarių greičio matuoklių egzistavimą. Vienas toks solidus žmogus net 6 kartus iš eilės sistemingai "fotografavosi", kol sulaukė pirmojo pranešimo apie padarytą pažeidimą ir tada pirmą kartą išgirdo, kad šiais laikais, norint užfiksuoti pažeidimą, nebereikia, kad ant kiekvieno kampo stovėtų pareigūnai", - pasakojo M. Džermeika.

Tiesa, vaizdo kamerų užfiksuotų pažeidimų aiškinimosi procesas dažnai užtrunka ilgai. Pasak Kelių policijos biuro pareigūno, kartais aiškintis, kas vairavo automobilį, tenka ir pusę metų.

Naujoji schema Tiltų gatvėje galios visą vasarą tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais. Koreguojant eismo schemą atsižvelgta į senamiesčio verslininkų pageidavimus ir tikimasi, kad tai padės dienos metu lengviau pasiekti senamiestį atvykstantiesiems iš šiaurinės miesto dalies.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder