Tilto statytojai pasipiktinusiųjų nebeišgirs

Tilto statytojai pasipiktinusiųjų nebeišgirs

Nors visuomenėje vyrauja prieštaringos nuomonės dėl Bastionų tilto statybos, kuris per Danės upę jungs Danės ir Bangų gatves, tai sprendimo nepakeis - projektas artėja pabaigos link.

Antradienį Aplinkos apsaugos agentūros skyriuje paskelbta, kad poveikio vertinimas šiam projektui nebūtinas, tačiau savo atsiliepimus apie neatitikimus pateikė Visuomenės sveikatos centras ir Kultūros paveldo departamentas.

Atvirame posėdyje, į kurį prisirinko nemažai miestelėnų, dar sykį buvo pristatytas pats tilto projektas. Pasak architekto Edmundo Andrijausko, nuspręsta statyti gervinį tiltą.

"Planas dar nėra patvirtintas - tik patikrinti apžvalgos taškai. Tiltas bus statomas ne senamiesčio teritorijoje. Toje vietoje yra upės vingis, todėl tiltas senamiesčio neužstoja. Nutarėme, kad šis pasirinkimas labiausiai atspindės senamiestį. Bendrasis planas buvo patvirtintas prieš 10 metų", - sakė jis.

Posėdyje dalyvavę projekto ir Savivaldybės atstovai sulaukė gyventojų klausimų dėl galimo triukšmo ir oro taršos padidėjimo. Nacionalinio visuomenės centro atstovė Inga Šapaitė, kaip pagrindinį, išskyrė eismo organizavimo klausimą. Kai kurie klaipėdiečiai tiltą siūlo statyti kitoje vietoje.

Klaipėdos aplinkosaugos ir investicinių projektų skyriaus aplinkosaugos specialistas Tadas Varpučinskas sutiko su architekto nuomone, jog esamoje situacijoje senamiesčiu važiuojantis ir vibraciją keliantis transportas kenkia pastatams. Tačiau buvo paprieštarauta, jog naujas tiltas ženkliai padidins aplinkos taršą, esą "ji daugiausiai gali padidėti nuo 5 iki 20 procentų".

Nors statant tiltą ruošiamasi imtis visų įmanomų priemonių, jog būtų sumažintas triukšmas ir tarša, planai sužavėjo ne visus. Kai kurie klaipėdiečiai išreiškė nepasitenkinimą, jog dėl tilto statybos bus iškirsta apie 100 medžių.

"Susidaro įspūdis, kad tiltas bus bevertis - problemų neišspręs. Siūlyčiau tiltą padaryti pėstiesiems, o ne transportui", - sakė klaipėdietė Aida.

S. Budinas patikino, kad Savivaldybė pasistengs atsižvelgti į visas pateiktas pastabas. Pasak jo, "pagrindinis tikslas yra nukrauti nuo senamiesčio transportą, kuris gadina fasadus, kelia vibraciją ir patį Tiltų gatvės tiltą". Bastionų tilto aukštis sieks apie 17 metų. Tikinama, jog tilto projektas gali būti paruoštas dar iki Naujųjų metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder