Tęs Joniškės gatvės rekonstrukciją

Tęs Joniškės gatvės rekonstrukciją

Klaipėdos savivaldybės administracija atnaujino Joniškės gatvės rekonstrukcijos antrojo etapo projektavimo darbų konkursą.

Dabar viešojo konkurso būdu perkama atkarpos nuo Klemiškės g. iki Liepų gatvės rekonstravimo techninio darbo projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslauga. Tai - antrasis Joniškės gatvės rekonstrukcijos etapas. Pirmojo etapo metu, 2013 m., gatvė buvo rekonstruota nuo AB "Klaipėdos baldai" iki Klemiškės gatvės.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, Joniškės gatvė yra intensyviai naudojama ir susidėvėjusi, tad bus rekonstruojama iš esmės: klojami kelio pagrindai, gatvės danga, įrengiamas naujas apšvietimas, taip pat bus nutiesta keletas šaligatvio atkarpų ties Klaipėdos valstybine kolegija.

"Daugiausiai klausimų kilo dėl Liepų ir Joniškės gatvių sankryžos. Dėl to buvo pristabdytas jau anksčiau paskelbtas konkursas. Atnaujintose konkurso sąlygose numatyta, jog projektuotojai turės vietoje dabartinės trišalės sankryžos suplanuoti keturšalę, šviesoforais reguliuojamą sankryžą. Ketvirtoji atšaka bus už Liepų gatvės, kur pagal bendrąjį ir detaliuosius planus numatoma miesto plėtra ir gyvenamųjų namų statybos. Prie būsimo daugiabučių kvartalo turėtų būti suprojektuota 5 metrų nuovaža, prie kurios vėliau galėtų prisijungti vystytojai, statysiantys daugiabučius", - sakė V. Švedas.

Projektuotojų siūlymai konkursui priimami iki balandžio pradžios. Tikimasi, jog Joniškės gatvės rekonstrukcijos projektas bus parengtas šiais metais, o kitąmet bus organizuojami rangos darbai.

Miesto biudžete projektavimo darbams numatyta 35 tūkst. Eur. Už kiek bus nupirkta paslauga, paaiškės po konkurso.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder