Teismas pristato praeitų metų veiklos ataskaitą

Teismas pristato praeitų metų veiklos ataskaitą

Atėjus šilčiausiam metų laikui – vasarai, bent kartą visų mintys nukrypsta į pajūrį. Jame esantis vienas didžiausių Lietuvos teismų – Klaipėdos miesto apylinkės teismas – kviečia visus besidominčius uostamiesčio aktualijomis susipažinti su praeitų metų veiklos ataskaita.

Teismas, apimdamas Klaipėdos miesto ir Neringos savivaldybių teritorijas, kasmet išnagrinėja tūkstančius civilinių, baudžiamųjų ir administracinių teisės pažeidimų bylų. Ataskaitoje pateikiama išsami informacija apie 2013 m. nagrinėtų bylų statistiką ir jų pobūdį, priimtų sprendimų stabilumą, ikiteisminio tyrimo teisėjų atliktus procesinius veiksmus, teisminės mediacijos taikymą. Taip pat paminėti ir pernai teismų sistemoje atsiradusių naujovių – fizinių asmenų bankroto bylų, elektroninių paslaugų – rodikliai.

„Galime pasidžiaugti, kad praeitų metų rezultatai teismo veiklos kartelės nesumažino, bet, priešingai, dar labiau pakėlė ją į viršų. Teisme bylos buvo nagrinėjamas sparčiau, sumažėjo apskųstų sprendimų skaičius, teismas buvo vienas iš aktyviausių elektroninių bylų srityje, taip pat intensyviai buvo palaikomos taikus ginčų sprendimo būdas – mediacija, o aktyvios komunikacijos tiek su žiniasklaida, tiek su visuomene dėka buvo skatinamas teismo atvirumas. Ir visa tai – tik dalis to, ką pavyko pasiekti“, – mintimis apie praėjusių metų darbą dalijosi Klaipėdos miesto apylinkės teismo pirmininkė Audronė Gaižutienė.

Ne ką mažiau skaitytojų dėmesio parengtoje ataskaitoje turėtų sulaukti teismo finansavimo, personalo pokyčių, visuomenei ir teismo darbuotojams skirtų renginių, tarpinstitucinio bendravimo, informacijos teikimo žiniasklaidai bei kvalifikacijos kėlimo apžvalgos.

Su 2013 m. Klaipėdos miesto apylinkės teismo veiklos ataskaita susipažinti galite ČIA.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder