Teatro rekonstrukcija lenkia miesto projektus

Teatro rekonstrukcija lenkia miesto projektus

"Teatro ir požeminės automobilių aikštelės konstrukciniai darbai turėtų vykti vienu metu. Teatro rangovai jau kasasi po žeme", - pažymėjo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

Atgimimo aikštėje, po kuria suplanuota požeminė automobilių aikštelė, vis dar nieko nevyksta.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė L. Vilimienė susitiko su Klaipėdos meru ir jo pavaduotojais, apžvelgė teatro rekonstrukcijos eigą ir priminė apie miesto įsipareigojimus užtikrinti vietas automobiliams statyti.

"Bendradarbiavimo susitarimai tarp miesto ir teatro jau pasirašyti anksčiau. Jų yra keletas. Miesto vadovai patikino, jog viskas vyksta taip, kaip buvo planuota ir artimiausiu metu bendrausime dar tampriau, nes artėja tas momentas, kai turėsime suderinti savo vizijas ir konkrečius darbus, kad viską laiku pradėtume ir baigtume. Miestas yra įsipareigojęs pastatyti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę ir tie darbai turėtų sinchronizuotis su teatro statybos požeminiais darbais. Požeminiai darbai turi vykti vienu metu, nes numatyta ir bendra infrastruktūra - jungtis tarp požeminės automobilių stovėjimo aikštelės ir teatro", - komentavo L. Vilimienė.

Kasasi po žeme

Pasak teatro vadovės, teatro rekonstrukciją atliekantis rangovas dirba pagal planą. "Per šiuos metus numatyta sukalti polius, sutvarkyti pamatinę konstrukcinę pastato dalį. Taigi kasamės į žemę. Tai - labai sudėtingi ir laikui imlūs darbai. Jiems atlikti pasitelkta galinga technika. Iki metų pabaigos darbai dar spartės. Sykiu rekonstrukcijos darbai vyksta išlikusioje pastato dalyje, liejamas betonas, tvirtinamos sienos, perdangos ir kiti darbai", - vardijo vadovė.

Pašnekovė prisipažino, jog Klaipėdos muzikinio teatro rangovai, tik pradėję darbus, susidūrė su nestabilaus grunto problema. "Taip, darbai šiek tiek pabrango. Nežinau, ar turėčiau sakyti, kiek. Mes visas problemas išsprendėme. Investicinis projektas buvo pakeistas ir finansavimas jam gautas. Toliau sėkmingai dirbame", - sakė L. Vilimienė.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas po susitikimo pasidžiaugė, kad Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos darbai vyksta ir finansavimo perspektyva - optimistiška.

KLIŪTIS. Dėl nestabilaus grunto buvo keičiamas ir pabrango Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos projektas. Dėl tos pačios priežasties numatoma, kad stipriai išaugs ir Atgimimo aikštės rekonstrukcijos su požemine vieno aukšto automobilių statymo aikštele projekto sąmata.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Vertina ekspertai

"Dabar jau pradedama žiūrėti, kada miestas įgyvendins savo įsipareigojimą - užtikrinti 116 automobilių statymo vietų ir patekimą iš požeminės aikštelės į teatrą. Čia mūsų laukia dideli namų darbai, kurių atidėlioti negalime, spręsti turime dabar", - kalbėjo miesto vadovas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento vadovas Ričardas Zulcas paaiškino, kad Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcija siejasi su dviem Savivaldybės projektais gretimuose sklypuose - Dangės skvero rekonstrukcija ir Atgimimo aikštės rekonstrukcija.

"Abu šie projektai yra panašioje stadijoje. Dangės skvero projektas jau įkeltas į Infostatybos sistemą, gauta keletas pastabų. Dabar jos taisomos ir už vienos, dviejų savaičių vėl projektas bus keliamas į Infostatybos sistemą. Tad greitu laiku turėtume gauti statybos leidimą.

Požeminė vieno aukšto automobilių statymo aikštelė, kurioje ir numatytos automobilių statymo vietos Muzikinio teatro lankytojams ir darbuotojams, numatyta Atgimimo aikštės rekonstrukcijos techniniame projekte. Šiuo metu atliekama jo ekspertizė. Tikimės, kad per 1-2 mėnesius bus gautas statybos leidimas šiam projektui pradėti", - vylėsi R. Zulcas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder