Teatro aikštė - ne automobiliams

Teatro aikštė - ne automobiliams

Į po rekonstrukcijos atsidariusį Dramos teatrą vis plūstantys klaipėdiečiai ignoruoja kelio ženklus ir Teatro aikštę paverčia automobilių stovėjimo aikštele.

Tiesa, tiek policija, tiek kiti miesto tvarkdariai bausti gausaus būrio pažeidėjų ir taip papildyti valstybės biudžeto labai neskuba.

Negalima, bet...

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininko Gedimino Kalasūno teigimu, apie draudžiamą eismą Teatro aikštėje skelbia kelio ženklai "Eismas draudžimas", arba, liaudiškai tariant, "plytos".

"Iš Žvejų gatvės išsukant į Teatro gatvę, kur baigiasi teatro pastatas, palei šaligatvio bortelį atrodo, jog yra įvažiavimas teatro link. Tačiau iš tiesų ten stovi ženklas, draudžiantis eismą ir automobilių statymą. Tokia pati situacija vyrauja ir Turgaus gatvės pabaigoje, ties pėsčiųjų perėja", - sakė G. Kalasūnas.

Pašnekovas pasiūlė teatro lankytojams automobilį statytis piliavietėje. Daugiau vietos automobiliams atsiras ir netrukus sutvarkius buvusio policijos pastato aikštelę Jūros g. 1.

Baudos už parkavimą neleistinoje vietoje asmeniui, neturinčiam galiojančių nuobaudų, siekia 14 eurų, kitu atveju - nuo 28 iki maždaug 50 eurų.

Vis dėlto, anot Kelių policijos viršininko Ramūno Šideikio, neleistinas automobilių statymas nėra vienas iš Kelių policijos prioritetų. Pareigūnai daugiausiai kreipia dėmesį į neblaivius vairuotojus, chuliganišką vairavimą bei greičio kontrolę. Tad ir Teatro aikštė ypatingo dėmesio nesulaukia.

Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė pasakojo, jog VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) ne tik kontroliuoja, kaip vairuotojai moka rinkliavą už automobilių stovėjimą, bet ir fiksuoja Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.

"Praėjusį savaitgalį mūsų skyrius gavo nemažai pažeidimų, padarytų Teatro aikštėje, įforminimo dokumentų. Taigi surašėme administracinės teisės pažeidimų protokolus", - sakė K. Vintilaitė.

Tačiau KKT direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas akcentuoja, kad KET pažeidimų fiksavimas nėra prioritetinis šios įstaigos kontrolierių darbas.

"Jei kontrolierius pastebi Kelių eismo taisyklių pažeidimą, jis būtinai jį užfiksuoja. Tačiau Dramos teatre dauguma spektaklių rodoma tada, kai senamiestyje stovėjimas jau yra nemokamas. ir kontrolieriai nedirba. Savaitgaliais ir švenčių dienomis mokamas stovėjimas yra tik Šiauriniame rage ir Kruizinių laivų terminale. Taigi, tuo metu kontroliuojamos tik tos zonos, tačiau kontrolieriai tada kartais apsilanko ir Teatro aikštėje", - sakė A. Samuilovas.

Visgi K. Vintilaitė žada, kad pavasarį, kai Viešosios tvarkos skyrius dirbs vėlyvais vakarais ir savaitgaliais, jie taip pat tikrins ir Teatro aikštę.

Matė, kaip baudė

"Penktadienį gyvai stebėjau situaciją, jog žmonės, pasistatę automobilius priešais "Pramogų banką", gavo baudas. Savaitgaliais čia tikrai egzistuoja didelė problema. Vis dėlto, suaktyvėjus eismui senamiestyje, siūlome automobilius palikti ties buvusia perkėla, piliavietėje", - siūlė Dramos teatro vadovas Tomas Juočys.

Tačiau pridūrė, jog šiuo metų laiku piliavietėje labai purvina.

Jis taip pat siūlo automobilius statyti Žvejų, Sukilėlių gatvėse bei prie buvusios Vydūno mokyklos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder