Teatro aikštė - erdvė be pirotechnikos

Teatro aikštė - erdvė be pirotechnikos

Šios Kalėdos Klaipėdoje – išskirtinės. Po daugelio metų pertraukos miestas ne tik džiaugiasi gyva žaliaskare, bet ir skelbia Teatro aikštę „taikia“ zona. Pagrindinėje kalėdinių renginių erdvėje – Teatro aikštėje, negriaudės pirotechnika, policija atidžiau stebės švenčiančius, o naujametinių fejerverkų stebėjimas taps saugia pramoga. Specialios saugos priemonės bus pasitelktos ir pagrindinio kalėdinio akcento – magiško sniego rutulio apsaugai.

„Klaipėda pasiryžusi įgyvendinti dar veiną ambicinga planą - siekiame, jog visi mūsų renginiai būtų paženklinti ne tik kokybės, bet ir saugumo ženklu. Todėl centrinę kalėdinių Klaipėdos renginių erdvę skelbiame ZONA BE PIROTECHNIKOS. Neabejoju, jog tai svarbu kiekvienam turinčiam šeimą ir norinčiam šventes sutikti ramiai ir jaukiai. Todėl visus klaipėdiečius ir miesto svečius kviečiu skleisti žinią ir auginti bendruomenės sąmoningumą“, - sako idėjos autorius VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Parengti prevencinį įsakymą įpareigotas savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, kurio teigimu saugumas mieste – visada tarp svarbiausių prioritetų.

„Dažnai klaipėdiečių klausiame kas jiems svarbu. Pirmasis atsakymas visada būna saugumas, todėl kalėdiniai renginiai ir jų idėjos taip pat turi papildyti šį teiginį ir vieningai kurti saugų miestą. Be abejo, toks sprendimas nereiškia, jog šventes sutiksime be fejerverkų – jie bus dideli ir labai gražus, tačiau šį kartą kviečiu būti jų stebėtojais, o ne iniciatoriais“, - sako S. Budinas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos įsakymas galios nuo gruodžio 2 d. iki sausio 8 d. Jo įgyvendinimui bus sutelktos ir papildomos policijos pareigos.

„Nuoseklūs darbai veda į gerą rezultatą – parengus įstatyminę bazę galima kalbėti ir apie tolimesnius veiksmus, apie bendruomenės sutelktį, nuoseklų informavimą ir supažindinimą su šia naujiena. Nors šventinių renginių metu policijos pareigūnai tikrai bus supratingi, įtartinus asmenis gali paprašyti parodyti rankinę ar kuprinę, su savimi nešamus daiktus“, - Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas.

Minėtoje erdvėje nuspręsta atsisakyti fejerverkų ir įvertinus tam tikrus šių metų Teatro aikštės puošybos elementus – čia atsirasiantį stilizuotą, milžinišką rutulį.

„Šį kartą mūsų kalėdinė misija labai konkreti ir aiški – apsaugoti vieną pagrindinių kalėdinių akcentų – sniego rutulį. Atsižvelgdami į rutulio trapumą parengėme kompleksą šiuolaikinių priemonių, tarp kurių ir 4K raiškos kameros saugančios visą erdvės perimetrą, bus suaktyvinti tam tikri jutikliai, tačiau dėl to paties saugumo visko atskleisti negalime“, - palikdama neatskleistų detalių sakė saugos tarnybos „Argus“ rinkodaros projektų koordinatorė Judita Maldžiūtė.

Jau nuo gruodžio 2-osios, kai įsigalios naujais įsakymas, Teatro aikštė bus pažymėta specialiais skiriamaisiais ženklais. Už pažeidimus numatyta administracinė atsakomybė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder