Tauralaukio mokyklos ateitis liko kyboti ore

Tauralaukio mokyklos ateitis liko kyboti ore

Ketvirtadienį vykusio miesto Tarybos posėdžio metu taip ir nenuspręsta, ką reikėtų daryti su pastaruoju metu daug diskusijų keliančia Tauralaukio progimnazija. Šį klausimą rengiamasi svarstyti dar du mėnesius.

Pristatydama bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2016-2020 metų bendrąjį planą Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė atkreipė dėmesį, kad Tauralaukyje veikianti mokykla iš progimnazijų yra mažiausia mieste - joje šiais mokslo metais 190 mokinių, kai, pavyzdžiui, keliose kitose mokosi beveik tūkstantis moksleivių.

Vis dėlto analizuojant padėtį moksleivių skaičiaus ir patalpų dydžio atžvilgiu, Tauralaukio progimnazija laikoma kritine - ji yra perpildyta net 43,3 proc., per maži yra vienam mokiniui tenkantys bendrasis ir mokymo plotai.

Pertvarkos plane nurodoma, kad Tauralaukio progimnazijos, kuri buvo perimta iš Klaipėdos rajono savivaldybės, pastatas ir patalpos nepritaikytos miesto tipo mokyklai, kurioje turi būti numatytas didesnis mokinių skaičius ir negali tenkinti pageidaujančiųjų mokytis šioje mokykloje poreikio.

Tad siūloma statyti naują pastatą teritorijoje tarp Kadagių, Eglių ir Jaunimo gatvių, pritaikant jį ikimokykliniam, priešmokykliniam ir pradiniam ugdymui, 5-8 klases kaip Tauralaukio progimnazijos skyrių perkeliant į kitą pastatą šiaurinėje miesto dalyje.

Mokyklos bendruomenei ir daliai politikų pasipriešinus idėjai leisti mokyklai dirbti dviejose vietose, Tarybos posėdžio metu meras Vytautas Grubliauskas pateikė pasiūlymą išskirti Tauralaukio mokyklos klausimą iš bendro projekto ir jį papildomai apsvarstyti. Meras aiškino, kad klausimo atidėjimas atveria naujas erdves ir gyventojams, ir suinteresuotoms grupėms dalyvauti diskusijose ir pasisakyti. Anksčiau tai esą siūlė ir kiti politikai - Nina Puteikienė, Vytautas Čepas.

Tarybos narys Viačeslavas Titovas pageidavo, kad atskirai būtų apsvarstyta ir dviejų mokyklų, kuriose mokoma rusų kalba, ateitis, tačiau jam paaiškinta, jog tokį pasiūlymą reikėjo pateikti iš anksto, laikantis reglamento.

Rimantas Didžiokas bandė kolegas įtikinti, jog atidėti Tauralaukio mokyklos ateities svarstymo nereikia, esą užtektų pakoreguoti parengtą projektą numatant, jog progimnazija nebūtų skaldoma į atskirus padalinius pradiniam ir pagrindiniam ugdymui.

"Verkiant reikia šitam mikrorajonui naujos mokyklos statybų. Kam atidėti? Mano manymu, viskas aišku, reikia statyti", - aiškino R. Didžiokas.

Rimantas Taraškevičius savo ruožtu pareiškė, kad motyvų atidėti Tauralaukio mokyklos likimo svarstymą "yra daugiau nei reikia" ir siūlė įsipareigoti viską išsamiai išanalizuoti bei prie klausimo Taryboje sugrįžti po dviejų mėnesių. Tam pritarė 24 Tarybos nariai. Jie taip pat pritarė ir visam likusiam mokyklų tinklo pertvarkos planui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder