Tarybos posėdį pradėjo kritika

Tarybos posėdį pradėjo kritika

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto tarybos posėdį pradėjo kritika naujai išrinktai miesto valdžiai. Prieš pradedant svarstyti numatytus darbotvarkės klausimus, žodis buvo suteiktas iš anksto kalbėti užsiregistravusiam klaipėdiečiui Germanui Čepui, kuris keletą metų aktyviai seka ir kritikuoja miesto politikų ir valdininkų darbą.

„Buvau davęs sau žodį, kad daugiau nebeisiu į visokias tarybas ir nebekalbėsiu, bet po praėjusią savaitę vykusių Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto ir Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdžių nusprendžiau nuomonę pakeisti“, - iš tribūnos į Tarybą kreipėsi G. Čepas.

Jis teigė, jog jam susidarė įspūdis, kad praėjusios kadencijos Tarybos nariai buvo atėję tik dėl to, kad gautų atlyginimą, o ne dirbtų žmonėms.

„Po praėjusios savaitės komitetų posėdžių pasirodė, kad niekas nepasikeitė ir niekas nesiruošia keistis. Nė viename iš tų komitetų man nebuvo leista pasisakyti man svarbiais klausimais, todėl norėčiau, kad Klaipėdos miesto savivaldybė, kuri savo darbuotojų kvalifikacijos kėlimui kasmet išleidžia šimtatūkstantines sumas, nebesivadovautų savo susikurtomis taisyklėmis, o sąžiningai vykdytų tai, kas nurodyta įstatymuose ir Konstitucijoje.

Praėjo pora mėnesių, kai buvo patvirtinta nauja miesto Taryba ir perskaityta priesaika, bet mačiau, kad dauguma ją skaitė formaliai. Gaila, kad priesaikoje nėra žodžių, kurie sakytų, kokia bausmė laukia už priesaikos nevykdymą“, - rėžė G. Čepas.

Jis tikino padarysiantis viską, kas nuo jo priklauso, kad „išrinkti Tarybos nariai, pradėtų atstovauti miestiečiams, o ne juos valdyti, kad priverstų valstybės tarnautojus dirbti, tarnauti miestiečiams“.

G. Čepas po pasisakymo Tarybos posėdžiui pirmininkaujančiam merui Vytautui Grubliauskui įteikė prašymą, kurį politikai žadėjo apsvarstyti numatyta tvarka.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder