Taryba patvirtino miesto biudžetą

Taryba patvirtino miesto biudžetą

Klaipėdos savivaldybės taryba ketvirtadienį kartu su Strateginiu veiklos planu patvirtino ir šių metų biudžetą. Jis, palyginti su praėjusiais metais, didės 9,4 proc. (17 mln. 263 tūkst.). Tikimasi, kad naująjį biudžetą sudarys 200 mln. 819 tūkst. eurų.

Iš jų 73 mln. 189 tūkst. eurų sudarys asignavimai iš specialios tikslinės dotacijos valstybinėms funkcijoms atlikti, mokymo reikmėms finansuoti, savivaldybėms perduotoms įstaigoms išlaikyti, savivaldybių mokykloms (klasėms), turinčioms specialiųjų ugdymosi poreikio mokinių, finansuoti ir ne tik.

Kaip ir praėjusiais metais, daugiausia pajamų tikimasi surinkti iš mokesčių.

Pagal Finansų ministerijos prognozes gyventojų pajamų mokesčio 2020 metais Savivaldybė planuoja gauti 97,1 mln. eurų, arba 8,2 mln. daugiau nei planuota 2019 metais.

Prognozuojamos didesnės pajamos ir iš nekilnojamojo turto mokesčio, mokesčio už aplinkos teršimą, žemės mokesčio, paveldimo turto mokesčio.

Šįmet Savivaldybė planuoja gauti ir daugiau dividendų, surinkti daugiau pajamų iš vietinių rinkliavų, baudų, konfiskuoto turto. Miesto biudžetas turėtų didėti ir dėl planuojamų didesnių pajamų iš žemės realizavimo.

Investicijoms skirtos lėšos bus naudojamos miesto aikštėms, skverams, parkams tvarkyti, Futbolo mokyklos, Danės upės krantinių rekonstrukcijai, pėsčiųjų takų tvarkymui, socialinio būsto statybai, švietimo įstaigų pastatų modernizavimui ir rekonstrukcijai.

Tačiau yra sričių, kuriose sumos mažės. Pavyzdžiui, planuojama mažiau surinkti pajamų už biudžetinių įstaigų teikiamas paslaugas, patalpų nuomą, įmokų už išlaikymą švietimo, socialinės apsaugos ir kitose įstaigose, valstybės rinkliavų.

Tikimasi ir mažesnės Europos Sąjungos finansinės paramos. Bendrojo finansavimo lėšų planuojama gauti 5 mln. 457 tūkst. Eur mažiau nei 2019 metais. Dotacijos per metus bus tikslinamos, pasirašius sutartis dėl finansavimo su institucijomis.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder