Tarnautojams kurs geresnes darbo sąlygas

Tarnautojams kurs geresnes darbo sąlygas

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos darbuotojai nebegali toliau dirbti dabartinėse patalpose Liepų gatvėje. Vis dėlto taip teigę miesto Tarybos Kolegijos nariai nenusprendė, ar valdininkams teks likti toje pačioje, tik atnaujintoje vietoje, ar bus ieškoma patalpų nuomai.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė tvirtino, kad sąlygos, kuriomis dirba klaipėdiečiai valdininkai, neatitinka net higienos normų.

"Laiptinės apkrautos archyvo medžiaga, patalpos neatitinka elementarių higienos, priešgaisrinių normų. Darbo vietas kuriame naujus žmones sodindami koridoriaus gale ir juos atitverdami. Visi darbuotojai pagrindiniame Savivaldybės pastate naudojasi vienu bendru tualetu. Situacija - nepavydėtina. Vasarą pusė pastato nuo karščio "dega", žiemą - šąla. Taip, mūsų eksploataciniai kaštai yra mažiausi Lietuvoje, tuo galime didžiuotis, tačiau žmonėms yra netinkamos darbo sąlygos, atnaujinimas yra būtinas", - administracijos darbuotojų kasdienybę apibūdino A. Velykienė.

Dėl to Savivaldybės užsakymu UAB "Resolution Advisers Lt" parengė administracinių patalpų praplėtimo, paslaugų teikimo ir darbuotojų darbo sąlygų gerinimo galimybių studiją.

Rengėjų atstovas Mindaugas Kulbokas patikino, jog vykdyti administracinės veiklos dabartiniame pastate nerekomenduojama.

"Ryškus parkavimo vietų trūkumas, atlikę analizę nustatėme nemažai trūkumų inžinerinėse ir apsaugos sistemose", - sakė jis.

Politikams buvo pateiktos kelios alternatyvos, ką būtų galima padaryti, kad uostamiesčio valdininkams darbo sąlygos būtų geresnės. Vienas pasiūlymų buvo nieko nekeisti, tačiau jis buvo iškart atmestas.

Kiti variantai - dabartinį pastatą Liepų gatvėje rekonstruoti ir šalia jo statyti priestatą, įsikurti nuomojamame Vitės verslo centre (daugiau tinkamo dydžio objektų šiuo metu Klaipėdoje nėra), "built-to-suit" tipo verslo centre (pastatytame konkrečiam nuomininkui pagal jo poreikius su sąlyga, kad objektas bus nuomojamas bent 10 metų) arba statyti visiškai naują statinį centrinėje miesto dalyje, pavyzdžiui, Atgimimo aikštėje ar erdvėje šalia "Švyturio" arenos.

Politikai priimti sprendimo, kokia turėtų būti administracinio pastato ateitis, nesiryžo. Apsispręsti turės jau naujos kadencijos miesto Taryba ir jos Kolegija.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder