Taisyklės svarbiau nei turistai

Taisyklės svarbiau nei turistai

Valdiškų institucijų atstovai akylai saugo, kad informaciniai kelio ženklai, neduok Dieve, neatliktų ir reklaminės funkcijos. Tačiau, pasak kai kurių verslininkų, kai perlenkiama lazda, neretai nukenčia mūsų šalies turistinis įvaizdis.

Be to, įvairios institucijos kratyte kratosi prievolės įvardinti, kuris objektas gali būti traktuojamas kaip lankytinas ir vertas būti paženklintas išskirtiniais kelio ženklais Nr. 637 bei Nr. 638. Tačiau daugelis sutinka, jog toks išskirtinis dėmesys gali būti taikomas tik istorinės bei kultūrinės vertės objektams.

Visgi išimčių mūsų šalyje esama. Prieš keletą metų paveldosaugininkai purkštavo, kad Vilniuje tokiais išskirtiniais rudos spalvos kelio ženklais, kuriais žymimi piliakalniai, architektūros paminklai ir kitos turistams lankytinos vietos, buvo ženklinami ir prekybos centrai "Ozas" bei "Akropolis". Klaipėdoje iki tokių kraštutinumų neprieita, tačiau verslininkai neslepia pasipiktinimo, kad valdiškos institucijos, itin kruopščiai saugančios šių ženklų naudojimą, gerokai perlenkia lazdą.

Blaškosi po laukus

Radailiuose įsikurto dinozaurų parko savininkas Andrius Aušra jau tarsi anekdotą pasakoja, kaip jam pačiam tenka važiuoti ir "rankioti" laukuose ir pakelėse pasiklydusius užsieniečius, kurie niekaip negali surasti, kur yra parkas.

"Jau nebeskaičiuoju, kiek šimtų turistų taip ir nebeatvažiavo. Kitus, kurie skambina, prašau įvardinti, ką mato, ir pats važiuoju ieškoti. Skambėtų juokingai, jei nebūtų graudu. Juk kalbame apie turistus iš užsienio", - pasakojo A. Aušra.

Dinozaurų parko savininkas niekaip negali suprasti, kodėl kelininkai neleidžia jiems prie kelio Klaipėda-Liepoja pastatyti krypties rodyklės į lankytiną vietą. Nuorodas į parką kol kas leista pastatyti tik Radailiuose prie sankryžos su Pušyno gatve, vedančios Dinozaurų parko link.

"Dinozaurų parkas - vienintelis Baltijos šalyse Dinozaurų parkas su judančiais, šnypščiančiais bei riaumojančiais dinozaurais. Tad sulaukiame labai daug lankytojų iš Estijos ir Latvijos. Būna dienų, kai mus aplanko 2-3 tūkstančių turistų. Mūsų lankomumas dabar net didesnis nei Lietuvos jūrų muziejaus.

Visą straipsnį skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder