"Švyturys" statys senosios architektūros pastatą

"Švyturys" statys senosios architektūros pastatą

Bendrovė „Švyturys-Utenos alus“ vakar prašė pradedanti „Švyturio“ alaus daryklos rekonstrukciją, kuri gerokai pakeis daryklos išvaizdą ir funkcijas. Žadama, kad ji taps nauju Klaipėdos traukos centru.

Per dvejus metus į rekonstrukcijos projektą numatoma investuoti 5 mln. eurų. Rekonstrukcijos metu dabartinėje daryklos teritorijoje iškils naujas pastatas, kuriame įsikurs vadinamojo "craft" (išskirtinio skonio, mažomis partijomis verdamo) alaus gamybos linija, lankytojų centras bei restoranas.

Šiuo metu rengiami daryklos rekonstrukcijos dokumentai, o rudenį prasidėsiančių darbų metu bus nugriautos sovietiniais laikais pastatytos administracijos patalpos, kurių vietoje iškils pagal senąją Klaipėdos architektūrą projektuojamas pastatas. Jame bus stengiamasi atspindėti laikmetį, prasidėjusį 1784-aisiais, kai daryklą valdė įkūrėjas J. W. Reincke ir jo vaikaičiai.

Planuojama, kad naujasis statinys užims apie 3 tūkst. kv. metrų plotą, jame bus įrengtas lankytojų centras, supažindinsiantis su alaus gamyba bei kultūra, veiks restoranas. Žadama, kad svarbiausias naujojo pastato akcentas bus atvira alaus gamybos linija, kurios darbą lankytojai stebės gyvai, o restorane galės ragauti ką tik ja išvirto bei subrandinto alaus.

„Klaipėdai reikia naujo šiuolaikiško traukos centro. Planuojamą „Švyturio“ daryklos rekonstrukciją vadinčiau pavyzdine, nes bendrovė savo projekte planuoja apjungti pramonės istoriją bei šiandienos funkcionalumą, o tai yra labiausiai lankytojus traukiantys dalykai. Tikiu, kad baigus darbus atsinaujinusi darykla bus vienas įdomiausių lankytinų objektų ne tik uostamiestyje, bet ir visoje Lietuvoje“, – sako Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

„Švyturio-Utenos alaus“ vadovo Rolando Viršilo teigimu, naujoji "craft" alaus linija padidins dabartines „Švyturio“ gamybos galimybes ir leis gerokai išplėsti alaus asortimentą jį papildant naujomis alaus rūšimis.

„Šis projektas leis atsiverti lankytojams ir parodyti visas „Švyturio“ daryklos galimybes – ne tik kaip alaus gamybos vietos, bet ir kaip vienos seniausių Lietuvos įmonių, savo istorija glaudžiai susijusios su Klaipėdos krašto istorija ir žmonėmis. Rekonstruota darykla suteiks galimybes nedidelėmis partijomis virti išskirtinės kokybės "craft" alų, kurio paklausos nespėjame patenkinti dabartine labai sėkmingų „Raudonų plytų“ mikrolinija. Naujoji gamybos linija bus vidutinio pajėgumo – suteiks galimybę vienu metu pagaminti iki kelių tūkstančių litrų alaus, tačiau turės daug brandinimo talpų, kurios leis vienu metu brandinti 18 skirtingų rūšių. Be to, ji leis naudoti skirtingo dydžio ir aukščio alus butelius, keisti jų etiketes, naudoti šampano kamštį išskirtinėms alaus rūšims ir suteiks kitų galimybių“, - sakė R. Viršilas.

Jo vadovaujamos įmonės analitikų duomenimis, "craft" alaus pardavimas Lietuvoje sparčiai didėja – per pastaruosius dvejus metus jie kilo 57 proc.

Teigiama, kad statybos darbai ir rekonstrukcija nedarys įtakos „Švyturio“ daryklos veiklai – alaus gamybos linijos veiks įprastu režimu ir gamins savo nuolatinę produkciją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder