Švietimo įstaigų vadovai įsteigė profsąjungą

Švietimo įstaigų vadovai įsteigė profsąjungą

Klaipėdiečiai įsteigė pirmąją Lietuvos švietimo įstaigų vadovų profesinę sąjungą. Tad dabar tikimasi, kad sprendžiant rimtus švietimo klausimus vadovai nebebus palikti už uždarų durų. Neabejojama, kad prie naujosios profsąjungos aktyviai jungsis ir kitų miestų mokyklų bei darželių vadovai.

"Tik dabar supratome, ką padarėme. Informacija sklinda po visą šalį. Esame numatę galimybę steigti filialus, tad, panašu, kad vadovų profesinės sąjungos gretos sparčiai pildysis", - vakar kalbėjo naujosios sąjungos pirmininkė, Hermano Zudermano gimnazijos direktorė Jolita Andrijauskienė.

Registrų centre Lietuvos švietimo įstaigų vadovų profesinė sąjunga įregistruota gegužės 18-ąją. Kol kas jos nariai yra 51 klaipėdietis.

"Mes norime dalyvauti darbo grupėse, kad būtų su mumis tariamasi ir paisoma mūsų nuomonės, kai svarstomi svarbūs švietimo sistemos klausimai. Mums ne tas pats, kas dabar daroma su švietimo sistema. Pavargome, kad sprendimai priimami už akių", - aiškino J. Andrijauskienė.

Neslepiama, kad kalbos apie vadovų kadencijų įvedimą taip pat buvo vienas iš motyvų steigti tokį juridinį vienetą.

"Mums reikia turėti teisinį svorį", - minėjo pirmininkė.

Veikianti švietimo įstaigų vadovų asociacija neturi jokių juridinių galių. Pasak J. Andrijauskienės, ji tarsi podukros vietoje.

Nors Lietuvoje veikia net šešios įvairios švietimo profesinės sąjungos, visos jos atstovauja tik pedagogų interesams.

"Švietimo įstaigų vadovai yra praktikai, žinantys mokyklos gyvenimą iš vidaus, todėl ne mokytojų profesinių sąjungų atstovai, o vadovų atstovai turi dalyvauti sprendžiant visus su vadovo pareigybe susijusius klausimus, ir tai yra pagarbaus dialogo esmė", - įsitikinę naujosios profesinės sąjungos valdybos nariai. Jie vylėsi, kad dabar jie įtraukti į įvairias su švietimo klausimais susijusias darbo grupes tiek šalies mastu, tiek mieste.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder