Sveikina Vėtrungių metų idėją

Sveikina Vėtrungių metų idėją

Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją pasiekė Kultūros paveldo departamento sveikinimas dėl idėjos 2014-uosius metus Klaipėdoje paskelbti Vėtrungių metais.

„Visuomenės edukacija istorijos srityje yra vienas esminių uždavinių siekiant kurti tvirtą tapatybinį pagrindą turinčią modernią Lietuvą,- teigiama Departamento rašte. -Tikime, kad idėjos iniciatorių pasiūlytos vėtrungės gali tapti ne tik miesto puošmena, bet ir priemone šviečiant Lietuvos visuomenę apie Klaipėdos krašto, o drauge ir Lietuvos, istoriją.“

Kultūros paveldo departamento direktorės Dianos Varnaitės teigimu, Klaipėdos miestas neretai tampa pirma stotele turistams, atvykstantiems pasigrožėti Kuršių Nerija – UNESCO saugomu pasaulio paveldu, todėl įkurta praeivių akiai patraukli vėtrungių alėja galėtų pasitarnauti patogiam miesto svečių informavimui apie Klaipėdos krašto savitą istoriją, etnokultūrą, tradicijas.

D.Varnaitės įsitikinimu, vėtrungės pristatytų ne tik Klaipėdos kraštą, bet ir pačią vėtrungę kaip tam tikrą istoriją pasakojantį ženklą, kadaise populiarų pajūrio gyvenvietėse. „Sveikintina, kad iniciatoriai mato ploną liniją tarp visuomenės švietimo ir istorijos iškraipymo ir nuo pat projekto pradžios eina teisingu keliu - neketina sukurti to, ko nebuvo ar apie ką nėra išlikusios informacijos. Naudoti senus, žinomus gyvenviečių, kurių pagrindu atsirado šiandieninis miestas, ženklus bei kitus istorine medžiaga pagrįstus simbolius ir vienu metu atlikti kelias misijas – aktualizuoti nematerialų kultūros paveldą, gražinti aplinką, šviesti visuomenę – yra prasminga“, - teigia D.Varnaitė.

Kultūros paveldo departamentas palaiko Klaipėdos miesto savivaldybės iniciatyvą prisidėti prie krašto ir valstybės tradicijų bei istorijos aktualizavimo, paveldo garsinimo. „Tokios iniciatyvos kaip Vėtrungių metai rodo Klaipėdos miesto savivaldybės, mieste veikiančių organizacijų ir visuomeniškų privačių asmenų potencialą prisidėti prie visuomenės švietimo kultūros paveldo temomis“- teigiama Departamento rašte.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder