Suoliuką šildys ir jūriniai simboliai

Suoliuką šildys ir jūriniai simboliai

Dar vienas Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) narys – AB "Klaipėdos baldai" savo šešiasdešimtmečio proga prisidėjo prie iniciatyvos puošti M.Mažvydo alėją ir padovanojo miestui originalią dovaną – jūriniais akcentais puoštą suoliuką.

Ant vieno iš akmeninių suoliukų įsikūrė jaunojo architekto iš Alytaus Laimio Kaziukonio darbas romantišku pavadinimu "Į jūrą".

Bronziniu laivo šturvalo fragmentu ir akmenyje iškaltu inkaru papuoštas suoliukas – jau 11-oji alėjoje įgyvendinta meninė idėja. Pakalbintas suoliuko autorius teigė, jog kūrinys yra paprastas, tačiau dėl to suprantamas kiekvienam.

“Mane įkvėpė Klaipėdos miestas”, – atviravo autorius.

Suoliuko "sutiktuvės" įvyko liepos 18 d. Jų metu padėkos žodžius tarė „Klaipėdos baldų” direktorius Vidas Mišeikis:

"Palaikome šią gražią iniciatyvą. Tai įmonės dovana, padėka gyventojams ir miesto svečiams. Šturvalas ir inkaras suteiks alėjai bei pačiam miestui savitą romantinį atspalvį, primins visiems, kad Klaipėda – jūrinis miestas”.

Sveikinamąjį žodį taip pat tarė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, teigęs jog tai labai graži idėja, tarsi įprasminanti kvietimą į jūrą bei primenanti, jog esame jūrinė valstybė. Taip pat miesto meras išreiškė padėką pramonininkų pradėtai iniciatyvai, įkvepiančiai jaukumo ir šilumos tiems suoliukams, kuriems tarsi kažko trūko.

"Kviečiu nepamiršti, jog dar liko pakankamai erdvės pasireikšti tokioms gražioms iniciatyvoms”, – priminė meras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder