Su vandeniu susidraugavęs tik kas ketvirtas antrokas

Su vandeniu susidraugavęs tik kas ketvirtas antrokas

Šią savaitę Klaipėdoje pradėjo mokytis plaukti antrokai. "Akivaizdu, kad ši programa buvo būtina, nes, pasirodo, tik kas ketvirtas atėjęs antrokėlis šiek tiek moka plaukti", - vakar apsilankęs "Gintaro" sporto centre sakė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos "Gintaro" sporto centre nuo rugsėjo 5 d. pradėta įgyvendinti nauja Klaipėdos miesto antrųjų klasių mokinių mokymo plaukti programa.

"Esminis tikslas, kad mokiniai gebėtų bent minimaliai mokėti plaukti ir sugebėtų perplaukti nors 25 metrų baseiną. Gyventi prie jūros ir nemokėti plaukti - protu sunkiai suvokiama. Gal ta programa iš pradžių atrodė ambicinga, bet akivaizdu, kad ji labai reikalinga. Kiek kalbėjausi su trenerėmis, pasirodo, kad yra ir tokių antrokų, kurie šiomis dienomis pirmą kartą iš viso neria į vandenį", - pasakojo meras V. Grubliauskas.

Dabar prasidėjo pirmasis programos įgyvendinimo etapas. Planuojama, kad iki Naujųjų metų maždaug aštuoniems šimtams antrokų bus suteikta galimybė lankyti baseiną po 18 pamokų. Kur mokysis plaukti antrokai po Naujųjų metų, paaiškės, kai bus įvykdytas konkursas.

Pasak "Gintaro" sporto centro direktoriaus Valentino Vytauto Šepučio, 18 pamokų turėtų pakakti, kad vaikai išmoktų plaukti ir drąsiau jaustųsi vandenyje.

"Jau du dešimtmečius vykdome mokymo plaukti programas. Tad tikrai galiu pasakyti, kad tiek laiko pakanka. Žinoma, jei pats vaikas noriai mokosi. Beje, pastebėjome, kad yra vienetai vaikų, kurie paniškai bijo vandens. Bet tam yra priežasčių, galbūt jie jau yra skendę ar netikėtai buvo įstumti į vandenį", - pasakojo ilgametis baseino vadovas.

Jis priminė, kad, politikų sprendimu, antrokai ne tik mokomi plaukti, bet iš Savivaldybės lėšų finansuojamas ir jų atvežimas bei parvežimas iš baseino.

"Saugumas užtikrintas. Kiekviena klasė padalijama į dvi dalis, vienu metu baseine dirba keturi treneriai, budi medicinos darbuotojas. Sudarytos visos sąlygos, kad vaikai neišeitų iš baseino į lauką šlapiomis galvomis. Išėjusių iš treniruotės kieme jų jau laukia autobusas", - pasakojo V. Šeputis.

Per pirmąjį pusmetį šiai programai įgyvendinti numatyta skirti per 93 tūkst. eurų. Planuojama, kad per šiuos mokslo metus plaukimo pamokas galės lankyti apie 2 000 antrokų.

"Dėl šių pamokų šiek tiek nukentės miestiečiai, kurie mėgdavo rytais ateiti paplaukioti. Jiems skirta kur kas mažiau laiko, nei anksčiau. Bet viskas daroma dėl vaikų gerovės", - minėjo V. Šeputis.

"Gal sulauksime tų laikų, kai Klaipėdos abiturientai šalia brandos atestato turės ir sertifikatą, liudijantį apie jų gebėjimą plaukti. O svarbiausia, kad jie jausis vandenyje taip, kaip ir turi jaustis tikri klaipėdiečiai - saugiai, drąsiai ir suvokdami galimą riziką", - sakė V. Grubliauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder