Su pabėgėlių armija tvarkysis ir klaipėdiečiai

Su pabėgėlių armija tvarkysis ir klaipėdiečiai

Jau šiandien penki Klaipėdos policijos pareigūnai išvyks į Slovėniją, kur kartu su vietos policija patruliuos šalia išorinės Šengeno erdvės sienos.

Lietuvos policija į Slovėniją iš viso siunčia 20 pareigūnų iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių ir Alytaus apskričių. Klaipėdiečiai Patrulių rinktinės antrosios kuopos vyrai vakar intensyviai pakavosi daiktus ir šiandien vienu tarnybiniu automobiliu turėjo patraukti Slovėnijos link. Penkiems patruliams vienoje mašinoje reikės įveikti apie 1,7 tūkst. km.

Vis dėlto sužinoti daugiau apie pareigūnų mėnesio trukmės išvyką iš pačių Klaipėdos policijos atstovų nepavyko. Visi it sutarę nenorėjo komentuoti "istorinio įvykio".

Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininko Sauliaus Gago teigimu, Lietuvos pareigūnai Slovėnijoje padės užtikrinti viešąją tvarką ir patruliuos šalia Šengeno zonos sienų.

"Patruliuojamoje teritorijoje bus vykdoma administracinių nusižengimų ir nusikalstamų veikų prevencija. Kokios nors specialios technikos, kuri nustebintų, nesivežama - bus naudojamos tos pačios priemonės, kaip ir dirbant Lietuvoje: tarnybinis ginklas, antrankiai, lazdos, dujos, antiriaušinės apsaugos ir tarnybinės uniformos", - sakė S. Gagas.

Kokias išlaidas patirs Lietuvos policija, pasak jo, dar sunku paskaičiuoti, tačiau su Slovėnijos pareigūnais sutarta, kad šie padengs lietuvių pragyvenimo ir maitinimo išlaidas. Išlaidas už kelionę iki Slovėnijos teks dengti lietuviams.

S. Gagas tvirtino, kad tai nėra pirmas kartas, kai bendradarbiaujama su užsienio policininkais.

"Pavyzdžiui, Latvijoje vykstant krepšinio čempionato varžyboms bendradarbiavome su kolegomis prevencijos, informacijos apsikeitimo tikslais, bet čia visai kas kita. Buvo tokių sporto renginių, kai į Vilnių, Kauną ar Šiaulius atvykdavo pagelbėti Lenkijos pareigūnai, bet tai pirmas kartas, kai išvyksta tiek daug pareigūnų", - sakė viršininkas.

Jis pažymėjo, kad pareigūnai vieno mėnesio trukmės "misijai" išvyko savo noru.

Slovėnijos parlamentas praėjusią savaitę šalies armijai suteikė daugiau galių padėti policijai, saugančiai valstybės sieną, kai į šalį, Vengrijai uždarius savo sieną, ėmė plūsti tūkstančiai migrantų iš Kroatijos. Nuo spalio 16 dienos, kai pabėgėlių srautas buvo nukreiptas per Slovėniją, į šalį atvyko daugiau nei 100 tūkst. nelegalių migrantų. Todėl Slovėnijos vidaus reikalų ministras kreipėsi į kitų Europos Sąjungos valstybių ministrus pagalbos. Be lietuvių, atsiliepė dar kelių šalių pareigūnai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder