Stintų šiais metais - labai mažai

Stintų šiais metais - labai mažai

"Nerimaujame, kad stintų žvejyba šiais metais pasibaigs nė neprasidėjusi. Vis dar neprarandame vilties, tačiau ankstesniais metais tokiu laiku jau žuvelės būdavo pasiekusios upes neršti, o šiemet dar nepasirodė didesni jų būriai nei jūroje, nei Kuršių mariose. Nėra stintų nei Klaipėdoje, nei Juodkrantėje, Palangoje, Šventojoje, nėra ir Liepojoje, Rygoje", - tvirtino versline žvejyba užsiimantis klaipėdietis Vytas Sekreckis.

Pašnekovas pasakojo, kad ankstesniais metais tinklus tuštindavo kiekvieną dieną, o dabar laukia 3-4 paras. Jeigu sugauname 100 kg žuvų - tai jau labai daug, nes buvo dienų, kai pagavome vos 8 kg stintų. Mažai stintų pagauna ir žvejai verslininkai, ir mėgėjai per naktį vos kelias žuveles sužvejoja, bet stintų žvejų vis tiek - labai daug. Visi tikisi", - sakė V. Sekreckis.

Tinklais gaudantis žvejys teigė, kad net 100 kg žuvų neatperka sąnaudų kurui, atlyginimams, ir įmonė patiria nuostolių. "Šiuo metu urminė stintų kaina 5-6 Eur už kilogramą, pernai buvo 1-1,5 Eur. Vienu metu buvo tiek žuvų, kad net už dyką niekas neėmė.

Kas atsitiko šiais metais, nežinia. Gal jūrą užteršė? Gal į kitą jūros krantą žuvys nuplaukė?

O gal prieš ketverius metus prastas nerštas buvo, nes šios žuvys sugrįžta neršti į tas pačias vietas kas ketverius metus. Gal dar pasirodys. Po stintų, kovo mėnesį, paprastai atplaukdavo strimelės. Strimelių dar nėra", - informavo pašnekovas.

Naujojo turgaus direktorius Viačesolavas Karmanovas patvirtino, kad prekyboje stintų šiais metais mažai. "Prekiaujame stintomis nuo gruodžio pradžios. Kai tik pasirodė agurkais kvepiančios žuvelės, pirkėjai išgraibstydavo per porą valandų, iš pat ryto. Dabar jau gal kiek atsivalgė, nes paskutinės stintos nupirktos per pietus. Pirkėjai dažnai skambina ir teiraujasi, ar dirbame šiuo metu, ar turime stintų. Šiuo metu Naujajame turguje stintomis prekiauja du prekybininkai. Vienas kilogramas šviežių, vidutinio dydžio žuvų kainuoja 6,99 Eur. Brangu, bet tai dar ne didžiausia kaina. Kiek atsimenu, rekordas buvo 7,99 Eur už kilogramą", - kalbėjo V. Karmanovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder