Statybinis laužas gali kainuoti brangiai

Statybinis laužas gali kainuoti brangiai

Kas turi išvežti šalia konteinerių suverstas šiukšles, jei jų neima komunalininkai? Toks klausimas iškilo Paryžiaus Komunos gatvės gyventojams, besipiktinantiems pro jų namų langus matomu vaizdu.

Į "Vakarų ekspresą" kreipėsi Klaipėdos gyventoja, besiskundžianti tuo, kad atliekų surinkėjai palieka šiukšles, esančias šalia jos gyvenamosios vietos konteinerių. Į juos šiukšles pila kelių Paryžiaus Komunos gatvės ir Taikos prospekto namų gyventojai.

Pasak UAB "Ąžuolyno valda" konsultantės Inos, mišrios komunalinės atliekos, kurios netelpa į konteinerius, turi būti tvarkingai sukrautos į maišelius ir paliktos šalia konteinerių.

Ji taip pat teigė, kad kiemsargiai turėtų pasirūpinti, jog šiukšlės būtų sukrautos į konteinerius, jeigu yra tokia galimybė. Tačiau už dideles, pavojingas, statybines atliekas atsakingi kiti atliekų vežėjai, kurie jas surenka apvažiavimo būdu.

Panašiai kalbėjo ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) kokybės inspektorius Gediminas Sendrius.

"Atliekos turi būti išvežtos, nebent tai būtų kitokios atliekos: statybinės medžiagos, baldai, pavojingos medžiagos. Tokias atliekas veža atskiros specialios mašinos", - tvirtino kokybės inspektorius.

KRATC darbuotojai, nuvykę patikrinti Paryžiaus Komunos gatvės gyventojos skundo, pastebėjo, kad šalia konteinerių yra statybinio laužo, kuris ten paliktas nelegaliai.

Pasak G. Sendriaus, už paliktas statybines atliekas turi atsakyti jų savininkas. Be to, esą nieko nuostabaus, kad atliekų vežėjai tokių medžiagų neima ir palieka šalia konteinerių.

"Tokių atliekų išvežimas neįeina į vietinę rinkliavą. Tam reikia papildomų lėšų", - teigė KRATC kokybės inspektorius.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė sako, jog už šių atliekų išvežimą atsako atliekų turėtojas.

Paklausta, kas atsako už tai, kad atliekos būtų išgabenamos, jeigu namo gyventojai atsisako papildomai susimokėti už jų išvežimą, skyriaus vedėja teigė: "Atliekų turėtojai. Jie negali atsisakyti, nes tai - Atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimas. Be to, principas "teršėjas moka" įtvirtintas Atliekų tvarkymo įstatyme."

D. Berankienė apie šį atvejį pranešė savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui. Anot valdininkės, pažeidėjas žinomas, faktas užfiksuotas, liudininkų yra, tad ji tikisi, kad nebus problemų nubausti pažeidėją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder