Startavo 46-oji tarptautinė "Danės regata“

Startavo 46-oji tarptautinė "Danės regata“

Šiandien prasidėjo tarptautinės valčių irklavimo varžybos, kuriuose dalyvauja ne tik Klaipėdos ir kitų Lietuvos miestų irkluotojai, bet ir svečiai iš Latvijos, Estijos bei Rusijos.

Varžybos vyks visą šį savaitgalį. Jas stebėti ir pasitikti finišuojančius irkluotojus galima prie Danės upėje esančio uostamiesčio simbolio laivo - „Meridianas“. Taip pat finišo tiesiojoje galima išvysti ir daugybę senovinių automobilių, kurių paradą kasmet rengia „Senųjų automobilių mėgėjų bendruomenė“.

Pasak Klaipėdos irklavimo klubo prezidento Liudviko Mileškos, regata kasmet vis plečiasi ir gausėja. Šias metais užsiregistravusių dalyvių net 80 daugiau nei praėjusiais metais.

Šį savaitgalį regatoje jėgas išbandys apie 60 Klaipėdos irkluotojų bei iš kitų Lietuvos miestų ir užsienio valstybių atvykę dalyviai. Iš viso dalyvaujančių irkluotojų apie 250. Varžybose dalyvauja pasaulio jaunimo čempionatų nugalėtojai ir kiti Europos ir pasaulio čempionatų prizininkai iš Lietuvos, Latvijos bei Rusijos. L. Mileška džiaugiasi dalyvių gausa ir tikina, jog ateinančiais metais „Danės regatą“ papildys dar daugiau profesionalių sportininkų.

Irklavimo varžybose dalyvauja vyrai, moterys ir senjorai. Šių metų dalyvių gretas papildą negalią turintis Augustas Navickas, kuris ruošiasi parolimpiniam pasaulio irklavimo čempionatui.

Varžybose dalyviai iriasi vienvietėmis, dvivietėmis ir keturvietėmis valtimis su vairininku.

Dalyviai startavo 11 val. ryto. Čia irkluotojai į trasą išleidžiami kas minutę, o finišo tiesiąją pasiekia prie „Meridiano“. 18 val. jau bus žinomi ir apdovanoti pirmosios varžybų dienos nugalėtojai.

Šeštadienį vykstančių varžybų distancija 3km, sekmadienį- 500 m.

Šiomis tarptautinėmis varžybomis siekiama populiarinti irklavimo sportą Klaipėdos mieste ir Lietuvoje, stiprinti irklavimo tradicijas, atrasti pajėgias įgulas, galinčias tinkamai atstovauti tarptautinėse varžybose, ir plėsti tarptautinius ryšius.

Regatą rengia ir vykdo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos sporto ir kūno kultūros skyrius, VšĮ „Klaipėdos irklavimo centras“ ir Klaipėdos irklavimo klubas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder