Sporto aikštelėms tvarkyti pinigų kitąmet nenumatyta

Sporto aikštelėms tvarkyti pinigų kitąmet nenumatyta

Vitės kvartalo bendruomenei 2020-aisiais neskirta pinigų sporto aikštelės dangai, nors manoma, kad ši aikštelė be dangos yra pavojinga žmonių sveikatai. Esą visus pinigus "suvalgys" "Kar Kar" parko aikštelė. Pasirodo, iš tikrųjų kitais metais Savivaldybė apskritai neskirs pinigų miesto sporto aikštelėms tvarkyti.

Šiemet lapkričio pradžioje į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorių kreipėsi Vitės bendruomenės asociacijos pirmininkas Tomas Meškinis, prašydamas sutvarkyti gyventojų mėgstamą ir populiarią Stadiono g. priešais Klaipėdos centrinį stadioną esančią sporto aikštelę, mat ji iki šiol neturi tvirtos dangos. Ypač tai aktualu pasidarė tada, kai buvo paskelbta, kad Vitės kvartalo gyvenamuosiuose mikrorajonuose chromo koncentracija dirvožemyje viršijo leistinas ribas iki 12 kartų. Todėl manoma, kad aikštelėje kyla pavojus gyventojų sveikatai, nes ant žemės ir sutryptos žolės nerekomenduojama vaikščioti, o juo labiau sportuoti.

Savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės teigimu, sporto aikštelei prie centrinio stadiono lėšų kitais metais neskirta, ir apskritai lėšų sporto aikštelėms tvarkyti Klaipėdos mieste 2020-aisiais nenumatyta.

"Jeigu po viešųjų pirkimų liks lėšų, tvarkysime ir sporto aikšteles. Tikiu, kad kelias tikrai sutvarkysime, bet joms lėšos nėra planuojamos. Nors sporto krepšelyje pinigų neliko, tačiau bendras biudžetas aikštelėms tvarkyti yra nemažas. Reikės palaukti, kol liks lėšų po viešųjų pirkimų. Šiandien pasakyti, kad mes kitais metais tikrai tvarkysime minėtą aikštelę, negaliu", - sakė I. Kubilienė.

Ji informavo, kad kitais metais planuojama atnaujinti stadioną prie Vitės progimnazijos ir tam yra skirta apie 700 tūkst. eurų. Jame bus atnaujinta ne tik futbolo aikštė, bet ir universalios aikštelės.

Kitais metais gauta pinigų trims naujoms vaikų žaidimo aikštelėms daugiabučių kvartaluose įrengti, aikštelei prie Poilsio, t. y. prie "Kar Kar", parko atnaujinti. Šių darbų vertė - 210 tūkst. eurų.

Skirta pinigų ir vaikų aikštelėms prižiūrėti, joms remontuoti, seniems įrenginiams demontuoti.

Užtat šiemet Klaipėdoje buvo sutvarkytos net aštuonios sporto aikštelės: kai kuriose pakeisti stovai, krepšinio lentos, dviejose išlietas asfaltas, šie darbai yra gana brangūs, išbraižytos naujos linijos ir kt. Šiemet apytikriai sporto aikštelėms išleista apie 40 tūkst. eurų. Preliminari vienos sporto aikštelės sutvarkymo vidutinė kaina - apie 5 tūkst. eurų. Iš viso, prisidedant ir kitiems Savivaldybės skyriams, sporto reikalams šiemet mieste bus išleista apie 50 tūkst. eurų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder