Smiltynėje - pilna grybų ir grybautojų

Smiltynėje - pilna grybų ir grybautojų

"Grybingi šiemet metai", - džiaugiasi grybautojai, savaitgalį sutikti Smiltynėje. Pilnas pintines grybų žmonės teigė pririnkę vos per keletą valandų.

Rusakalbes klaipėdietės Aleksandrą ir Jeleną sutikome grįžtančias iš miško netoli Smiltynės jachtklubo. Viena moteris nešėsi kibiriuką grybų, kita maišelį.

"Jau gal penktą kartą grybauti važiuojame. Grybingi šiemet metai. Daugiau grybų randame Giruliuose, Smiltynėje - netoli Jūrų muziejaus šilbaravykiai auga. O į šitą pusę, link jachtklubo, pirmą kartą ėjome. Ne itin daug čia grybų. Būna  ir daugiau, bet grybavome tik porą valandų - pakaks. Ypač džiaugiamės baravykais, radome ir šilbaravykių", - gyrėsi moterys.

Nataliją ir Dalią sutikome jau miške, netoli dviračių tako. "Grybaujame visą rytą. Persikėlėme su automobiliu ir važiavome iki 15 kilometro link Neringos. Ten visi grybautojai renkasi būriais. Šiandien taip pat daug žmonių buvo: su šeimomis, automobiliais suvažiavę. Mūsų buvo didesnė kompanija - dalis jau grįžo automobiliu į Klaipėdą su grybais, o mes nusprendėme dar pasivaikščioti nuo Naujosios iki Senosios perklėlos. Oras - gražus, miške gera būti, o ir grybų randame", - kalbėjo klaipėdietė Dalia.

Moterys džiaugėsi prisirinkusios po krepšį šilbaravykių, kazlėkų, baravykūnų. "Mano kolegė rado ir baravykų, aš neradau. Baravykų važiuojame rinkti į Darbėnus, o čia, Smiltynėje, pagrybauti - smagi mūsų tradicija, kasmet atplaukiame", - pasakojo Natalija, o Dalia, tarstelėjus, kad baravykus reikia matyti, nupjovė vieną visai šalia mūsų kojų, po eglute pasislėpusį.

Grybautojus, grįžtančius iš Smiltynės,  sutikome ir kelte. Jūrininkas Igoris iš Rygos atvyko į Klaipėdą darbo reikalais. "Man patinka grybauti. Grybų Smiltynėje labai daug: per porą valandų gali du kibirus pririnkti. Grybai - geri: baravykai, šilbaravykiai ir kt. Latvijoje šiemet taip pat grybų daug. Matyt, grybingi metai. Grybus verdu, džiovinu, marinuoju, o dažniausiai tiesiog apverdu ir sušaldau. Šituos tai atiduosiu laivo virėjui pagaminti", - sakė Igoris rodydamas didžiulį krepšį pilną grybų.

Pilnus krepšius grybų keltu vežėsi ir klaipėdiečiai senjorai Stanislovas bei Antanas. "Renkame valgomus grybus, - pajuokavo vyrai - šilbaravykius, kazlėkus, paalksnius. Keliamės į Smiltynę ne tik savaitgaliais, bet ir paprastą dieną. Miškas mums - puiki pramoga, tad net nepavargstame", - sakė klaipėdiečiai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder