Šlapiose Užgavėnėse linksmybių netrūko

Šlapiose Užgavėnėse linksmybių netrūko

„Nors ir šlapia, bet linksma“, - tikino ne itin gausiai į Atgimimo aikštėje vykusias Užgavėnes susirinkę klaipėdiečiai. Tiesa, nepaisant pliaupiančio lietaus, renginio kulminacijos - degančios Morės - sugužėjo pasižiūrėti kur kas gausesnis būrys miestelėnų.

"Jei per Užgavėnes nepasilinksminsi, sočiai nepavalgysi, tai visi metai bus prasti", - priminė Klaipėdos etnokultūros centro vadovė Nijolė Sliužinskienė.

Nepaisant prasto oro, linksmybių netrūko. Šiemet Užgavėnių šventė sutapo su Savivaldybių tarybų ir merų rinkimais, tad panaši tema vyravo ir Atgimimo aikštėje - vyko Morės rinkimai.

"Tradiciškai per Užgavėnes stengiamasi paisyti aktualijų, tad ir mes kasmet prisitaikome. Vienais metais Užgavėnės vyko per gripo epidemijos piką, tai ir tema buvo panaši - daugybė vaistų, gydytojų... O šiemet - visiems svarbu rinkimai. Klaipėdos etnokultūros centras kasmet rengdamas Užgavėnių šventę siekia, kad ji taptų šio laikmečio atspindžiu", - paaiškino N. Sliužinskienė.

Renginio metu buvo galima iš arčiau susipažinti su pretendentėmis į Morės postą, pakliūti į agitacinius rinkiminius štabus, kur knibždėjo velniai, raganos, giltinės, maumai, arkliai, ožkos, gervės, meškos, įvairūs užsieniečiai, ubagai, daktarai, vestuvininkai ir kitos būtybės, balsuoti už patikusią kandidatę, įsivelti į linksmas persirengėlių provokacijas, gomurį pamaloninti tradiciniais Užgavėnių patiekalais ir kaip reikiant pasiautėti.

Rinkimų aktualijas transliavo specialus Užgavėnių radijas "Tararai". Balsavimo eigą stebėjo asociacija "Darbinės pirštinės".

Užgavėnės liaudies tradicijose svarbi šventė, nes tai žiemos palydos, triukšmingas pavasario žadinimas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder