Skulptūrėlės vardynoms - aibė pasiūlymų

Skulptūrėlės vardynoms - aibė pasiūlymų

"Vaiko skulptūrėlę padaryti sudėtingiau - reikia perteikti kūnelio proporcijas, mąslią ar valiūkišką veido išraišką. Bet kurdamas mergaitę žinojau, kad ji neliks be žaidimų draugo", - sakė skulptorius Klaudijus Pūdymas, kurio antroji skulptūrinės kompozicijos dalis jau šį mėnesį papuoš dar vieną iš M. Mažvydo alėjos suoliukų.

Iki spalio 12-osios vyksta "Vakarų ekspreso", Klaipėdos pramonininkų asociacijos ir skulptūrėlės mecenato - bendrovės "Limarko" - surengtas konkursas šio kūrinio pavadinimui išrinkti. Bendrovės "Limarko" vadovas Vytautas Lygnugaris yra pabrėžęs, jog skulptūrėlei reikia ne žmogiško vardo, o tokio, kuris atspindėtų kūrinio esmę.

Sulauktų pasiūlymų skaičių jau skaičiuojame dešimtimis. P(a)lauks, Svajonė, Laivis, Mūsiškis, Neptūnis, Jūris, Klaipis, Marys, Vaikystės metas, Mažasis jūreivis, Atgal į vaikystės bangas, Nostalgija, Laivo kelias, Emanuelis, Junga, Svajoklis, Kapitono vaikystė - tai tik keletas iš jų.

Pasibaigus konkursui bus sukviesta komisija, kuri berniuko statulėlei išrinks tinkamiausią vardą. Komisiją sudarys 5 žmonės, atstovausiantys bendrovei "Limarko", Klaipėdos pramonininkų asociacijai, "Vakarų ekspreso" redakcijai, dalyvaus ir pats skulptūros autorius K. Pūdymas.

"Jeigu tektų pačiam ieškoti vardo, pasirinkčiau būdingą Klaipėdos kraštui. O jeigu dar būtų gyva rašytoja Ieva Simonaitytė, tikrai jos atsiklausčiau", - sakė autorius.

Jis pasakojo kurdamas skulptūrėles ieškojęs metaforų ir simbolikos.

"Berniuką norėjau pateikti valiūkišką, norintį konstruoti laivą išpūstomis burėmis, kuris plauktų į jūrą, o mergaitę - užsisvajojusią, sentimentalesnę, globėjišką, tad ji prie krūtinės glaudžia paukštelį", - sakė kūrinių autorius.

Berniuko įvaizdį jam norėjosi susieti su Klaipėdos miesto ypatumais. Šis rankose laiko tokį lyg iš laikraščio lankstytą laivelį, kokius per darbų pamokas kažkada mokėsi lankstyti ir plukdė upeliuose skulptorius savo vaikystėje.

"Žinoma, mažoji skulptūra žmonėms labiau suprantama ir jauki, nes tai yra realistinis menas, be ypatingų modernių, suprantamų tik mažam ratui žinovų, akcentų. Todėl mažąją skulptūrą ir vaikai labiau myli. Man, be abejonės, teko pasukti galvą, kaip pavaizduoti skulptūrėles, norėjosi kitokio pateikimo, nes labai daug jau sukurta vaikų skulptūrų. Mažvydo alėja tam tikra prasme padiktavo sprendimą", - sakė K. Pūdymas.

Informacija

Pasiūlymus su vardais berniuko skulptūrai siųskite elektroniniu paštu [email protected] arba atneškite į "Vakarų ekspreso" redakciją M. Mažvydo al. 3. Siunčiant vardo pasiūlymą būtinai nurodykite savo kontaktus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder