Situacija dėl nukristi nespėjusių medžių lapų valdoma

Situacija dėl nukristi nespėjusių medžių lapų valdoma

Neįprastai ilgai užsitęsęs šiltas ruduo vis dar džiugina akį įvairiaspalviais lapais, kybančiais ant medžių, tačiau šis grožis verčia nerimauti Savivaldybės atstovus. Ankstesniais metais tokiu metu nukritę lapai jau būdavo surinkti ir išvežti iš miesto teritorijos. Šiemet nuogąstaujama, kad žaliosios atliekos neužkimštų nuotekų šulinių.

Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigia, kad situacija dėl vis dar nenukritusių medžių lapų yra neįprasta. "Kadangi šalnų dar nesulaukėme, natūralu, kad lapai krenta tik tiek, kiek vėjas juos nuplėšia", - kalbėjo vedėja. Pašnekovė tikino, kad Miesto tvarkymo skyrius šioje situacijoje tvarkosi gerai.

"Žinoma, kai kuriose miesto vietose prikritusių lapų yra nemažai, tačiau rangovai, atsakingi už jų surinkimą ir išvežimą, yra įspėti apie tai", - komentavo I. Šakalienė.

Anot vedėjos, Savivaldybė buvo gavusi skundų iš gyventojų ir raštų iš AB "Klaipėdos vanduo". Pastaroji bendrovė įspėjo, kad nukritę medžių lapai jau kelia grėsmę užkimšti šaligatviuose ir gatvėse esančias groteles. "Šiuo metu tikrai tvarkomės puikiai. Minijos ir Smiltelės gatvės yra švariai nuvalytos. Tačiau esant poreikiui planuojame intensyvinti gatvių valymą", - kalbėjo pašnekovė.

AB "Klaipėdos vanduo" komunikacijos vadovė Gintarė Butkienė teigė, kad per pastarąjį mėnesį buvo gautas tik vienas skundas dėl lapais užkimštų grotelių Dubysos gatvėje. Pažnekovė tikisi, kad, atėjus lietingajam laikotarpiui, Klaipėdoje didesnių problemų nekils.

"Siekdama pagerinti lietaus vandens surinkimą ir nuvedimą į atvirus vandens telkinius, AB "Klaipėdos vanduo" kartu su Klaipėdos savivaldybe~vysto Klaipėdos miesto paviršinių nuotekų tinklus ir kitą su tuo susijusią infrastruktūrą (siurblines, paviršinio vandens valymo įrenginius ar pan.)", - pažymėjo G. Butkienė.

Anot vadovės, šiuo metu jau yra įgyvendinti Europos Sąjungos lėšomis finansuojami projektai šiose Klaipėdos miesto vietose: Tilžės g., Mokyklos g., Šilutės pl., Šiltnamių g., Aušrinės g., Dailės g., Jūrininkų pr., Trinyčių, Sendvario ir Centro gyvenamuosiuose rajonuose.

Pasak specialistės, nuo Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos iki Jūrininkų prospekto įrengtas papildomas paviršinių nuotekų kolektorius. G. Butkienė teigia, kad šiuo metu taip pat vyksta paviršinių nuotekų tinklų įrengimas atkarpoje nuo Trinyčių tvenkinio iki Danės upės.

POREIKS. "Jei reikės, gatvės bus valomos intensyviau", - teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder