Šilti šeimų susitikimai sekmadieninėse Mišiose

Šilti šeimų susitikimai sekmadieninėse Mišiose

Spalio pradžioje Marijos Taikos Karalienės bažnyčios bendruomenė šventė 53-iąjį šeimų Mišių sekmadienį. Šeimų Mišiose laukiami visi, tačiau daugiausia dėmesio skiriama santuokos įžadus priimti, juos atnaujinti planuojančioms ar tiesiog pasisemti dvasinės ramybės norinčioms šeimoms.

Prieš dvejus metus su klebono Viliaus Viktoravičiaus palaiminimu Klaipėdos miesto šeimos centro direktoriumi tapęs kunigas Andrius Vaitkevičius džiaugiasi, kad šeimų Mišiose sekmadieniais susirenka vis daugiau ir daugiau parapijiečių, norinčiųjų savanoriauti ir prisijungti prie rengiamų susitikimų.

"Labai džiugu, jog turime tiek daug nuoširdžiai atsidavusių parapijiečių, prisidedančių prie mūsų veiklos ir norinčių į ją įtraukti kuo daugiau žmonių, kurie galėtų kartu su mumis pasidžiaugti ir užsiimti švietėjiška ir dvasine veikla", - pasakojo kunigas.

Parapija bei Šeimos centras dirba tiek su Klaipėdos apygardos probacijos tarnyba, tiek su Vaiko gerovės centru, tad norinčiųjų prisijungti ir gauti psichologinės ar dvasinės pagalbos netrūksta.

"Apie mūsų veiklas žmonės sužino vieni iš kitų, iš lūpų į lūpas", - pridūrė Klaipėdos miesto šeimos centro vadovė Asta Gliožienė. Pasak centro direktoriaus ir vadovės, didžiausia jų svajonė - kad Lietuvoje, kaip ir kitose pažengusiose Vakarų valstybėse, įsigaliotų privalomos konsultacijos besiruošiančioms išsiskirti sutuoktinių poroms.

"Tai laikotarpis, kai sutuoktiniai vis dar gali apmąstyti savo sprendimą su psichologo, paprastų parapijiečių ar Šeimos centro vadovo pagalba", - teigė kunigas A. Vaitkevičius.

A. Gliožienė pridėjo, kad Šeimos centre vykstantys mokymai, seminarai bei konsultacijos tikinčioms poroms yra ypač naudingi prieš sukuriant šeimą.

"Jaunos sužadėtinių poros, ketinančios savo bendrystę įamžinti bažnyčioje, pas mus apsilanko ir gauna tiek dvasinę, tiek psichologinę konsultaciją, čia, kartu su kitomis poromis, jie išklauso vieni kitus, dalinasi patarimais ir įgyja nepaprastai geros patirties, pažįsta save ir savo antrąją pusę", - sakė ji.

Spalio 1-ąją dieną po šeimų Mišių, vykusių Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, parapijiečiai bei šeimos grupė Klaipėdos miesto šeimos centre surengė parodą, kuri atspindėjo gyvenimo šeimoje džiaugsmus. Šeimos pasisėmė dvasinės stiprybės, pasikalbėjo šeimų gyvenimo aktualiais klausimais. Parodoje dalyvavo ir mažiausieji, kuriuos jos metu savanoriškai užėmė jaunieji skautai, mat Šeimos centre, kaip ir parapijoje, yra įkurtas vaikų kampelis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder