Sieks istorinio teisingumo Trinyčių tvenkiniui

Sieks istorinio teisingumo Trinyčių tvenkiniui

Uostamiesčio politikai palaiko idėją atkurti istorinį teisingumą ir Trinyčių tvenkiniui vėl grąžinti Malūno pavadinimą.

Malūno pavadinimą norima grąžinti ne tik tvenkiniui, bet taip pat pavadinti ir šalia tvenkinio esantį parką.

Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška priminė, kad idėja sugrąžinti tvenkiniui istorinį pavadinimą kilo literatui, kraštotyrininkui Vytautui A. Gocentui. Jo idėją pernai rugpjūtį palaikė ir Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimo komisija. Šiam žingsniui pritarimą davė ir Valstybinė lietuvių kalbos komisija.

V. Juška priminė, kad pervadinus tvenkinį bus atkurtas istorinis teisingumas.

"Istorijos tyrinėtojas Jonas Tatoris mini, kad XVI amžiuje užtvenkus priemiesčio pelkes ir įrengus Malūno tvenkinį, prie jo buvo pastatytas vandens malūnas. Istorijos šaltiniuose šis malūnas kartais vadinamas hercogo, kartais - pilies malūnu. Malūno pastatų kompleksas, esantis Gluosnių skersgatvyje 2, yra įtrauktas į Kultūros vertybių registrą. Tikėtina, kad malūno mūrai yra vieni seniausių Klaipėdoje ir siekia XVI amžių, bet juos dar reikia išsamiau patyrinėti", - pasakojo V. Juška.

Jo nuomonę, kad istorinio pavadinimo grąžinimas tvenkiniui padės formuoti klaipėdietiškąjį identitetą ir skatins miestiečius domėtis Klaipėdos istorija, palaikė ir miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai. Tačiau galutinį žodį dar turės tarti visa miesto Taryba.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder