Sieks įrengti karalienės Luizės kambarį

Sieks įrengti karalienės Luizės kambarį

Antradienį meras Vytautas Grubliauskas susitiko su iš Vokietijos atvykusia delegacija bei Prūsijos karalienės Luizės atminimo muziejaus vadovu Hansu Joachimu Engeliu (Hans-Joachim Engel). Susitikime buvo aptarta galimybė įrengti eksponatų kambarį karalienės Luizės garbei.

Svečiai miesto valdžios atstovams įteikė dovanų: po karalienės Luizės mirties nutapytą paveikslą, miestui skirtą knygą, kurioje aprašytas jos gyvenimas, karalienės bei jos vyro Frydricho Vilhelmo III skulptūras ir nuotraukas. Meras patikino, kad laikinai svečių dovanos bus eksponuojamos Mažosios Lietuvos muziejuje.

Vokiečiai atvyko su aiškia misija - paprašyti mieste įrengti karalienės Luizės kambarį.

"Istorinė medžiaga svarbi. Taip būtų galima pritraukti turistų. Jeigu būtų toks karalienės Luizės atminimo kambarys, jis išgarsintų Lietuvos vardą Europoje", - teigė H. J. Engelis.

Anot mero, projektas dėl kambario yra ir teliko išspręsti juridinius klausimus. Esą tai tik laiko klausimas.

"Luizės dvasia yra jaučiama. Jos grožis, aura priverčia susimąstyti. Užleisčiau savo patalpas, bet tada reikėtų man pačiam ieškotis naujos darbo vietos", - šyptelėjo V. Grubliauskas ir džiaugėsi, kad vokiečiai rodo iniciatyvą ir nori prisidėti prie miesto klestėjimo ir pritraukti turistus.

Tarptautinės bendrijos nariai yra pasirengę prisidėti prie kambario įkūrimo. Jam netgi parūpintų autentiškus tapetus, kurie gaminami Kelne (Vokietija).

"Visi paveikslai, nuotraukos yra surinkti iš daugelio Vokietijos vietų. Atliktas rimtas darbas, kuriam turi būti skiriamas dėmesys. Bendruomenė turi karalienės Luizės suknelę. Jeigu bus muziejus, galbūt ta suknelė netgi bus padovanota mūsų miestui. Dėl to turime pasistengti", - pridėjo V. Grubliauskas.

Prūsijos karalienės Luizės atminimo muziejaus vadovas Hansas Joachimas Engelis (Hans-Joachim Engel).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder