Šiaurinį ragą norima pridengti nuo vėjų

Šiaurinį ragą norima pridengti nuo vėjų

Uosto direkcija tikisi, kad dar šiemet bus baigtas rengti buvusios AB "Laivitė" teritorijos detalusis planas. Joje pastačius multipleksinį pastatą čia galėtų įsikurti ir direkcija, ir miesto valdžios atstovams vietos užtektų.

Tikimasi, iki šių metų pabaigos bendrovė "Sweco Lietuva" baigs rengti detalųjį anksčiau AB "Laivitė" nuomotos ir uostui priklausiusios beveik 7 ha teritorijos planą. Apie jos atvėrimą miestiečiams kalbama mažų mažiausiai dešimt metų, bet situacija nejuda iš vietos, kol kas keičiasi tik teritorijos nuomininkai.

Žinia, po "Laivitės" šią teritoriją nuomojosi "Memelio miestas", tiksliau, žemę po ten esančiais pastatais. Dabar žemę jau valdo Savivaldybė, o ją nuomojasi bankrutavusio "Memelio miesto" pastatus varžytinėse įsigijusi UAB "Litectus III".

Pasak Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus, prie minimos teritorijos esantis pirsas yra blogos būklės, jį anksčiau ar vėliau reikėtų remontuoti, ir tektų gerokai pastorinti sukuriant naują žemės plotą.

Manoma, kad pastorinta pirso dalis su multipleksiniu statiniu gerokai pridengtų Šiaurinį ragą nuo vėjų ir Senosios perkėlos keltus apsaugotų juos nuo vadinamųjų traukūnų - ilgųjų bangų, kurios formuojasi toje vietoje ir kurių jėgos kartais neišlaiko laivų švartavimo lynai.

Pasak A. Vaitkaus, tai nėra dažnas reiškinys, bet jis nemalonus. Vieną vakarą kelto aparelė slankiojo pusmetriu pirmyn atgal taip, kad senutė negalėjo išlipti iš kelto, ją turėjo iškelti jaunuoliai.

Svarstoma, jog taip būtų pridengta visa akvatorijos dalis, esanti palei buvusią "Laivitės" teritoriją, visas vadinamasis kaušas. Be to, atsirastų galimybė turėti dar vieną kranto liniją, prie kurios būtų galima švartuoti kruizinius laivus.

"Vienu sprendiniu būtų galima pasiekti daug tikslų. Manau, kad tai - labai graži perspektyva. Siūliau ir miesto valdžiai šalia įsikurti, nes vietos tikrai bus pakankamai", - sakė A. Vaitkus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder