Šią vasarą - 250 naujoviškų šiukšlių konteinerių

Šią vasarą - 250 naujoviškų šiukšlių konteinerių

Pietinėje miesto dalyje jau pradėti montuoti pusiau požeminiai šiukšlių konteineriai. Tikimasi, kad ši naujovė padės klaipėdiečiams gyventi labiau estetiškoje aplinkoje.

Pirmiausia aikštelės tokiems konteineriams bus įrengtos pietinėje miesto dalyje tarp Taikos, Baltijos, Statybininkų prospektų, Šilutės plento, Minijos bei Smiltelės gatvių. Iš viso planuojama įrengti 50 aikštelių, jose bus sumontuota 250 konteinerių.

Pasak konkursą laimėjusios Kauno bendrovės "TIS LT" vadovo Tado Puišio, nors pagal planą pirmasis etapas turėtų būti užbaigtas iki Naujųjų metų, planuojama darbus atlikti kur kas greičiau.

"Manau, kad per vasarą visus 250 konteinerių spėsime pastatyti", - žadėjo T. Puišys.

Jis pasakojo, kad tokie pat konteineriai jau stovi sostinėje, Druskininkuose, Birštone. 1,80 m į žemę įkasti konteineriai virš žemės yra iškilę 1,30 m. Statomi ir mažesni - 3 kub. m talpos, ir didesni - 5 kub. m - konteineriai.

"Viename 5 kubinių metrų talpos konteineryje telpa tiek šiukšlių, kiek tilptų į 5 dabartinius konteinerius ant ratukų. Jie ne tik talpesni, bet ir neužima vietų, skirtų automobiliams statyti. Taip pat patogu ir tai, kad jų nenuvers vėjas, šiukšlių neišraus paukščiai ar benamiai", - aiškino T. Puišys.

SPARČIAU. Nors pagal planą pirmasis konteinerių įrengimo etapas turėtų būti užbaigtas iki Naujųjų metų, planuojama, kad viską pavyks padaryti per vasarą.

Nors dalis konteinerių jau įkasti į žemę, dar reikia tinkamai paruošti aikšteles - iškloti plytelėmis. Kai konteineriai bus paženklinti, kurie skirti komunalinėms atliekoms, o kurie - antrinėms žaliavoms, gyventojai galės pradėti juos naudoti.

Pirmajam etapui realizuoti ketinama išleisti 1,6 mln. litų, sukauptų iš rinkliavos už atliekų išvežimą.

Pasak Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro Viešųjų pirkimų skyriaus viršininko Tomo Mataičio, jau yra prasidėjusios pirkimo procedūros ir kitai projekto daliai - dar 24 aikštelėms suprojektuoti ir įrengti. Antruoju etapu požeminių konteinerių aikšteles planuojama įrengti Sportininkų kvartale, Kretingos, S. Dariaus ir S. Girėno, Liepojos gatvėse bei Šiaurės prospekte. Tikimasi, kad ir antrojo etapo darbai prasidės šiemet.

"Tikslas - viešose vietose esamus konteinerius pakeisti pusiau požeminiais arba požeminiais konteineriais. Reprezentacinėse miesto vietose statysime brangesnius požeminius konteinerius. Žinoma, per vienerius metus viso miesto konteinerių nepakeisime", - sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė.

Ji akcentavo ne tik estetinę bet ir ekonominę naujųjų konteinerių naudą. Kaštus mažins tai, kad juos reikės rečiau ištuštinti, nereikės papildomai rinkti iš konteinerių dabar nuolatos išrausiamų šiukšlių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder