Senjorams žada ir maudynes baseine, ir šiltesnį gyvenimą

Senjorams žada ir maudynes baseine, ir šiltesnį gyvenimą

Tam, kad uostamiesčio pensininkai kitais metais realiai pajaustų, jog 2015-ieji Klaipėdoje paskelbti Senjorų metais, iš miesto biudžeto gali tekti atseikėti per 1 milijoną litų. Tai - preliminarus skaičius.

Nors veiklų planas, kas numatoma padaryti mieste minint Senjorų metus, dar nėra patvirtintas, tačiau jis jau baigtas rengti.

Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorės Audros Daujotienės duomenimis, be jau įprastų renginių ir koncertų, skirtų senjorams, kitąmet planuojama ir neįprastų priemonių. Pavyzdžiui, nemokamos ekskursijos laivu iki Nidos socialiai remtiniems asmenims, teminės ekskursijos senjorams po Klaipėdos miestą ir apylinkes, o švenčiantiesiems auksines vestuves žadamas išskirtinis valdžios dėmesys.

"Dar reikės atskiro politikų sprendimo, kiek būtų galima kompensuoti senjorams apsilankymus "Gintaro" baseine bei sporto bazėse", - kad pensininkams bus suteikta daugiau galimybių pigiai sveikatintis, vakar vykusiame miesto Tarybos Strateginės plėtros komiteto posėdyje žadėjo A. Daujotienė.

Ko gero, labiausiai apčiuopiamą dėmesį uostamiesčio senjorai pajus, kai kitais metais jų poreikiams bus pritaikytos buvusios Andrejaus Rubliovo mokyklos patalpos. Tam numatyta išleisti 466 tūkst. Lt.

Be to, 2015-ųjų pavasarį "Danės" globos namų patalpose turėtų pradėti veikti senjorų poreikiams skirtas dienos centras.

"Taip pat planuojama mieste papildomai įrengti 100 suoliukų ir sutvarkyti skverelius. Žinoma, negalima teigti, kad suoliukai reikalingi tik senjorams, bet ir jiems tai turėtų būti malonu. Tam numatyta skirti 119 tūkst. litų", - minėjo Socialinių reikalų departamento direktorė.

Gyvenimas turėtų pagerėti ir "Caritas" senelių namuose gyvenantiems senoliams. Numatyta skirti 160 tūkst. Lt pastato renovacijai arba šildymo sistemoms atnaujinti, mat dabar ten gyvenantiems senjorams itin šalta.

Taip pat žadama organizuoti konferenciją, kurios metu ketinama išsiaiškinti, kaip senjorai jaučiasi Klaipėdoje, bei surengti socialinį auditą, kurio metu, tikimasi, paaiškės, ar pagyvenusiems žmonėms uostamiestyje suteikiamos tinkamos socialinės paslaugos.

Nemažai lėšų numatyta ir nevyriausybinių organizacijų projektams.

"Rengdami veiklos planą sulaukėme pageidavimų ir iš pačių senjorų. Daugelis norėjo, kad būtų daugiau informacinės sklaidos, straipsnių apie juos. Pageidavo, kad teatrai rengtų nemokamus spektaklius senjorams. Pageidavimų buvo nemažai. Juos su senjorais artimiausiu metu ketina aptarti miesto meras", - teigė A. Daujotienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder