Senjorai sukauptas žinias demonstravo "Protų kovose"

Senjorai sukauptas žinias demonstravo "Protų kovose"

Klaipėdoje minint Senjorų metus Savivaldybės viešoji biblioteka, Klaipėdos universiteto galvosūkių mėgėjų klubas „Azartas“ ir „Oho“ kryžiažodžių žurnalų redakcija surengė "Protų kovų" čempionatą būtent senjorams.

Iš anksto dalyvauti šiame renginyje buvo užsiregistravę per 30 senjorų, šeštadienį atvyko kiek mažiau. Į komandas pasidaliję klaipėdiečiai iš pradžių atsakinėjo į klausimus iš įvairių sričių, vėliau sprendė kryžiažodžius.

Galiausiai abiejų čempionato dalių rezultatai buvo sumuojami, skelbiami ir apdovanojami nugalėtojai.

Galvosūkių mėgėjų klubo "Azartas" narė Henrika Skersonaitė pasakojo, kad idėja suburti senjorus kilo klubo pirmininkui Mindaugui Kurui. Palengva idėja materializavosi - bendradarbiauti sutiko biblioteka ir kryžiažodžių žurnalų redakcija, buvo įsteigti prizai - taurės ir knygos.

Bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė pabrėžė, kad nustebino senjorų aktyvumas - dalyvauti "Protų kovose" norinčiųjų buvo išties daug.

"Iš pradžių žiūrėjau truputį skeptiškai. Jaunimas labai nori dalyvauti tokiuose renginiuose, nežinojome, kaip bus su senjorais. Jų aktyvumas mus labai nustebino, jų susirinko labai daug", - pasakojo B. Lauciuvienė.

Ji džiaugėsi, kad biblioteka nebėra tik knygų namai, bet tampa namais ir miesto bendruomenei.

"Džiaugiuosi, kad biblioteka kasdien vis labiau artėja prie žmonių, tampa atviresnė, čia vyksta patys įvairiausi renginiai - ne tik parodos, knygų pristatymai, bet ir vaikų gimtadieniai, įvairūs mokymai keliomis kalbomis, "protų mūšiai". Net patys žmonės ateina ir siūlo, kokius renginius jie norėtų matyti bibliotekoje. Mūsų kolektyvui dėl to labai smagu, kad žmonės į biblioteką ateina atviromis širdimis", - šypsojosi B. Lauciuvienė.

Bibliotekos direktorė neatmetė galimybės, kad panašūs renginiai senjorams vyks ir ateityje - jei bus norinčiųjų, į jų pageidavimą bus atsižvelgta.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder