Senjorai: "Į mūsų norus taip ir neatsižvelgė"

Senjorai: "Į mūsų norus taip ir neatsižvelgė"

Klaipėdos pensininkai pasipiktinę, esą skambiai Senjorų metais šiuos metus pavadinusi uostamiesčio valdžia taip ir neatsižvelgė į jų norus. O kai kurios Senjorų metams paminėti skirtoje programoje numatytos priemonės, kurių įgyvendinimui iš miesto biudžeto ketinama atseikėti per 335 tūkst. eurų, senjorams kelia tik juoką.

Pasak Klaipėdos miesto jungtinės pagyvenusių žmonių bendrijos vadovės Aldonos Marijos Gedvilienės, pastudijavus miesto Savivaldybės administracijos parengtą Senjorų metams paminėti skirtą specialų planą, į akis krito sumos pinigų, kurios skirtos ūkinei pačios Savivaldybės veiklai - pastato remontui ar renovacijai.

"Pensininkų metams skirtą biudžeto dalį prašome svarstyti iš naujo ir atskirti ūkinei veiklai skirtas lėšas nuo senjorų reikalų, būtent senjorų organizacijoms reikalingų lėšų", - sakė A. M. Gedvilienė.

Didžiulį jos nusistebėjimą sukėlė tai, kad net 10 tūkst. eurų planuojama išleisti sveikatinimo užsiėmimams "Sveiko maisto receptai iš kartos į kartą". Pensininkai juokauja, esą už tuos pinigus ruošiamasi juos mokyti, kaip išgyventi gaunant lietuviškas pensijas.

"Už tokias pensijas įstengiame pirkti tik nukainuotus maisto produktus, tad apie kokį sveiką maistą mes galime kalbėti?" - piktinosi A. M. Gedvilienė.

Pensininkams pikčiausia tai, jog pernai uostamiesčio valdžia kreipėsi į senyvo amžiaus žmones, prašydama išsakyti, ko jiems iš tikrųjų reikia, kad minint Senjorų metus galėtų jausti deramą dėmesį.

"Specialiai rinkomės, kalbėjomės, aiškiai surašėme savo norus ir pateikėme valdininkams. Bet kam viso to cirko reikėjo, jei į mūsų norus niekas taip ir neatsižvelgė?" - stebėjosi A. M. Gedvilienė.

Pasak jos, pensininkai jau parengė specialų raštą miesto valdžiai, kuriuo prašo, kad ta biudžeto dalis, kuri skirta Senjorų metams paminėti, būtų svarstoma iš naujo.

Moteris dar kartą priminė dar pernai išsakytus senyvo amžiaus miestiečių pageidavimus.

"Norime, kad nors vieną kartą metuose būtų nuodugniai patikrinta mūsų sveikata, kad miesto transportui būtų skirtos nuolaidos visiems pensininkams, kad Savivaldybėje būtų vienas žmogus, atsakingas už pensininkų reikalus, kuris priimtų visas mūsų pretenzijas, pageidavimus ir kuris pakviestų visus pensininkų vadovus visada, kai bus svarstomi su pensininkais susijusios problemos", - tai tik keli pageidavimai.

Pasak A. M. Gedvilienės dabar renkami pensininkų parašai, ir tuomet raštas bus perduotas miesto valdžiai.

"Tikimės, kad bent dabar į mūsų pageidavimus sureaguos deramai. Gana mus ignoruoti. Mes irgi žmonės", - vakar "Vakarų ekspresui" sakė senjorų atstovė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder