Seniūnaičiai turi priekaištų

Seniūnaičiai turi priekaištų

Su meru Vytautu Grubliausku susitikę nauji ir prieš tai visuomeniniais pagrindais dirbę seniūnaičiai tvirtino, jog norėtų seniūnijų. Piktintasi ir dėl sudėtingo bendravimo su Savivaldybės darbuotojais.

Naujus seniūnaičius pasitikęs V. Grubliauskas tvirtino, jog yra pasiryžęs būti tuo žmogumi, per kurį seniūnaičiai savo prižiūrimų miesto rajonų problemas gali perduoti atitinkamiems specialistams. Jis priminė, jog seniūnaičiai pirmiausia turėtų identifikuoti savo seniūnaitijų problemas, iššūkius, o ne pulti spręsti viso miesto problemas.

V. Grubliauskas tvirtino, jog palaiko seniūnaičių veiklai skirtų išmokų didinimą bei tikisi tokio paties Tarybos požiūrio. Esą būtų realu šnekėti ir apie tam tikrų patalpų skyrimą seniūnaičiams, kad pas juos galėtų užeiti seniūnaitijose gyvenantys žmonės ir rastų pagalbą. Seniūnaičiams meras pasiūlė steigti savo forumą ar sueigą, kad aptartas problemas greičiau spręstų ir atsakingi valdininkai.

Buvęs Tarybos narys, Versmės seniūnaitijos seniūnaičiu tapęs Vytautas Lupeika pasiūlė mieste suformuoti seniūnijas. Tokį siūlymą palaikė ir dalis kitų seniūnaičių - esą Kaune ir Vilniuje jos pasitvirtino, o Klaipėdoje jų nėra, tad valdžia nutolo nuo miesto periferinių rajonų.

V. Grubliauskas diskusijos nenukirto: esą jei būtų įrodyta ir pagrįsta, kad seniūnijos išties duotų teigiamą efektą sprendžiant įvairias miesto bėdas, galima grįžti prie diskusijos. Visgi šiuo metu abejojama, ar administracinė našta ir kaštai atlieptų naudą.

Visgi ne vienas seniūnaitis pridūrė, jog itin sunku bendrauti su Savivaldybės specialistais. Jie esą kartais nepateikia dokumentų, neištesi pažadų arba net nesileidžia į kalbas. Štai vienas seniūnaitis tvirtino, jog jau trejus metus kovoja dėl gatvės, einančios už prekybos centro "Grandus". Esą dabar net žadama per ją padaryti jungtį iš Naikupės gatvės į Baltijos prospektą, tačiau kelerius metus besitęsiančių prašymų įrengti apšvietimą ir pėsčiųjų perėjas valdininkai esą taip ir neišgirdo, nors žadėjo padėti.

Seniūnaičiai taip pat pageidavo gauti Tarybos komitetų nariams siunčiamą darbotvarkių medžiagą, o Dviračių treko seniūnaitis Antanas Gimbutas skundėsi, jog valdžios atstovai ir valdininkai sunkiai randa laiko apsilankyti bendruomenės rengiamuose renginiuose.

Beje, nors mieste yra 55 seniūnaitijos, seniūnaičiai buvo išrinkti tik 13-oje. Dalyje nebuvo kandidatų, kitur pritrūko balsų, mat šiemet įvesta naujovė - norint tapti seniūnaičiu kandidatams reikėjo surinkti 5 proc. seniūnaitijos gyventojų, kurie turi balsavimo teisę, parašų.

Vakar paskelbta, jog Klaipėdoje prasideda pakartotiniai ir nauji seniūnaičių rinkimai - pradėti registruoti kandidatai. Registracija tęsis iki birželio 9 d. Pakartotinių rinkimų procesas vyks 3 seniūnaitijose (Alksnynės g., Dainavos, Klaipėdos vandens), kurios turėjo gyventojų iškeltus kandidatus, tačiau jie nesurinko reikiamo parašų skaičiaus. Nauji rinkimai organizuojami tose seniūnaitijose, kuriose nebuvo iškeltų kandidatų, ir tose, kur gyventojai nedalyvavo apklausoje.

Pakartotinių rinkimų 2017-2019 metų kadencijos seniūnaičių sąrašas bus patvirtintas ir paskelbtas liepos 24 d.

2014-2017 metais dirbo 38 seniūnaičiai iš 54.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder