Senelių namų statytojų ieškos kitąmet

Senelių namų statytojų ieškos kitąmet

Vakar Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje jau antrą kartą pristatyti senelių namų Melnragėje projektiniai pasiūlymai. Juose turėtų būti net nedidelė koplyčia.

Senelių namus Melnragėje projektuoja UAB "Uostamiesčio projektas". Jie projektuojami 1846 metais Melnragėje statytos mokyklos, iš pradžių buvusios vieno aukšto, tik gerokai vėliau paaukštintos iki dviejų aukštų, pagrindu.

Naujieji senelių namai bus dviejų korpusų, juose galės gyventi 80 žmonių. Žadama, kad jų gyventojų kambariai ir higienos kambariai bus pakankamo dydžio, idant senjorai jaustųsi komfortabiliai. Kai kurie kambariai turės pagalbines patalpas, reikalingas demencija sergantiems žmonėms. Bus ir personalo bei medicinos kabinetai, administracinės patalpos, psichologo kabinetas, net nedidelė koplyčia.

"Naujieji senelių namai bus labai puiki ir moderni įstaiga, atitiksianti senyvo amžiaus žmonių, turinčių tam tikrų sveikatos apribojimų, poreikius. Ar tai bus biudžetinė, ar viešoji įstaiga, mes dar nesame nusprendę. Tačiau ši paslauga turės būti prieinama kiekvienam gyventojui. Mes tikimės, kad iki kitų metų pabaigos turėsime ne tik visiškai baigtą projektą, bet jau ir parinktą rangovą", - sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Planuojama, kad statybos darbai užtruks apie dvejus metus.

1846 m. čia buvo vieno aukšto Melnragės mokykla, o šiuo metu projektuojami senelių namai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder