Senamiestyje - daugiau oficialių vietų maršrutiniams taksi sustoti

Senamiestyje - daugiau oficialių vietų maršrutiniams taksi sustoti

Klaipėdos senamiestyje planuojama įrengti daugiau oficialių sustojimo vietų, skirtų tik maršrutiniams taksi. Saugaus eismo komisija vakar pritarė, kad atkarpoje nuo Herkaus Manto g. viaduko iki Tiltų gatvės pabaigos šios transporto priemonės galėtų stoti ne tik autobusų stotelėse, kaip leidžiama dabar, o iš abiejų pusių dar būtų įrengta papildomai po tris sustojimo vietas.

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovas Gintaras Neniškis priminė, kad nuo balandžio 16 d. maršrutiniai taksi bus integruoti į bendrąją viešojo transporto sistemą, tad norima tinkamai paruošti reikiamą infrastruktūrą.

"Vieša paslaptis, kad iki šiol maršrutinių taksi didžiausias pranašumas buvo tas, kad jie, dažnai pažeidinėdami Kelių eismo taisykles, stodavo, kur paprašydavo keleivis. Tad pagrindinis tikslas, kad šios viešojo transporto priemonės stotų tik ten, kur netrukdytų eismui", - paaiškino G. Neniškis.

PATOGU. Važiuojant šiaurės kryptimi viena iš trumpalaikių stotelių bus įrengta ir prie Mažvydo alėjos. Redakcijos archyvo nuotr.

Kovo pradžioje buvo surengtas išvažiuojamasis atsakingų specialistų bei Saugaus eismo komisijos posėdis. Išanalizavus situaciją buvo pasiūlytos dar kelios vietos, kuriose galėtų stoti maršrutiniai taksi.

Važiuojant šiaurės kryptimi šių viešojo transporto priemonių vairuotojai dar galės stoti Tiltų g. ties "Jonų užeiga", Herkaus Manto g. prie M. Mažvydo alėjos iš kart už pėsčiųjų perėjos bei H. Manto gatvėje, pravažiavus Lietuvininkų aikštę, ties 46 namu.

Važiuojant pietų kryptimi papildomas vietas, leidžiančias stabtelėti, siūloma įrengti Herkaus Manto gatvėje ties 43C numeriu pažymėtu namu, taip pat - prie prekybos centro "Vaiva" už pėsčiųjų perėjos bei Tiltų g. ties 6 numeriu pažymėtu namu.

Išvardintose vietose bus įrengti specialūs nedideli kelio ženklai, ant kurių bus surašyti ir ta kryptimi važiuojančių maršrutinių taksi numeriai.

G. Neniškis pabrėžė, kad šiuose naujose trumpalaikio sustojimo vietose galės stoti tik maršrutinių taksi vairuotojai.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus priminė, kad ši schema jau suderinta su policijos pareigūnais, tad Saugaus eismo komisijos nariai be didelių diskusijų pritarė tokiai naujovei.

"Manome, kad pradžioje turėtų pakakti papildomai pasiūlytų vietų, bet situaciją ir toliau stebėsime, prireikus bus galima koreguoti naująją schemą", - sakė Saugaus eismo komisijos pirmininkas Olegas Mariničius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder