Senamiesčio ROTARACT klubas švenčia gimtadienį

Senamiesčio ROTARACT klubas švenčia gimtadienį

Penktadienio vakarą Klaipėdos senamiesčio ROTARACT klubas mini 19-ąjį gimtadienį. Nepelno siekiančios jaunimo organizacijos tikslai - be galo kilnūs.

Klubo gimtadienio ceremonijoje dalyvauja apie 40 žmonių.

Klubo prezidentė Edita Kentrė "Vakarų ekspresui" pasakojo, kad klubo veikla apima be galo daug sričių.

"Klaipėdos senamiesčio ROTARACT klubas yra pasaulinės organizacijos ROTARACT dalis. Šie klubai veikia visame pasaulyje, taip pat - ir Lietuvoje. Ir mūsų veikla yra labai panaši", - pasakojo E. Kentrė.

Ji pabrėžė, kad klubo veikla orientuota į socialinės gerovės ir savanorystės projektus. "Taip sprendžiame įvairių socialinių grupių problemas", - džiaugėsi klubo prezidentė.

Mergina papasakojo apie ilgametį klubo projektą - ROTARY premiją, skirtą studentams. "Tai mentorystės projektas, skirtas studentų ugdymui", - pasakojo ji.

E. Kentrė tikino, kad prieš Kalėdas klubo nariai skatino žmones skirti dovanas vyresnio amžiaus žmonėms. "Buvome gerieji tarpininkai", - apie kilnų projektą kalbėjo ji.

Klubo prezidentė teigė, kad šis projektas buvo skirtas pralinksminti klaipėdiečius, kurie gyvena ir šventes sutinka vieniši.

"Mes paskelbėme tų žmonių istorijas. Sulaukėme žmonių, kurie padovanojo dovanas. Aplankėme vienišus senelius, pabendravome", - sakė ji.

E. Kentrė prisiminė neseniai klubo inicijuotą akciją, kurios metu Teatro aikštėje klaipėdiečius vaišino remėjų kepiniais ir rinko lėšas autizmo spektro sutrikimą turinčiam berniukui.

"Šeimą buvo ištikusi nelaimė, jiems pritrūko pinigų vaiko lankomai terapijai. Terapija yra be galo reikalinga. Jos nesant, gali nutikti neatitaisomų padarinių, todėl siekėme atkreipti žmonių dėmesį ir pasidalinti savo gerumu. <...> Rezultatai buvo išties džiuginantys. Surinkome 1477 eurus, todėl vaikas ilgą laiko tarpą galės lankyti terapiją", - pasakojo klubo prezidentė.

Šiuo metu klubas vienija 23 jaunuolius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder