Senajam turgui ieško ir investuotojų, ir pinigų

Senajam turgui ieško ir investuotojų, ir pinigų

Politikai pritarė Savivaldybės siūlymui teikti paraišką ir ieškoti lėšų Senajam turgui tvarkyti. Tačiau abejojama, ar lėšos neįstrigs pakeliui, nes iki to laiko gali būti surastas naujas Senojo turgaus investuotojas.

Savivaldybė žada ieškoti lėšų iš ES struktūrinių fondų, už kurias ketinama rekonstruoti Turgaus aikštę, pakeisti jos išplanavimą, dangas, Šaltkalvių, Aukštąją, Skerdėjų, Bružės ir Turgaus a. tęsinio gatves bei prekybos paviljoną.

Vakar miesto Taryboje svarstant šį klausimą kai kuriems politikams kilo natūralus klausimas, ar nenutiks taip, kad laimėjus projektą, visos reikiamos lėšos Klaipėdos taip ir nepasieks, nes per tą laiką gali atsirasti privatus investuotojas.

Savivaldybės atstovai vakar patvirtino, kad kol kas yra tik vienas investuotojas, kuris domisi galimybe įsigyti dalį Senojo turgaus - tai Tilžės turgus.

Naujas investuotojas turėtų padidinti bendrovės įstatinį kapitalą įnešdamas per 1,6 mln. eurų įnašą. Tuomet nuosavybės teise iš miesto savivaldybės galės įgyti iki 49 proc. bendrovės akcijų ir tapti jos akcininku.

"Kol kas tik gautas pasiūlymas ir tiek", - kad dar nieko rimto nėra sutarta, teigė Savivaldybės atstovai.

Turgaus teritorijos pertvarkymas iš viso turėtų atsieiti per 3 mln. eurų. 2,5 mln. eurų planuojama gauti iš ES fondų, daugiau nei 217 tūkst. eurų - iš valstybės biudžeto, apie 625 tūkst. eurų - Klaipėdos savivaldybės biudžeto lėšos.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder