Šeimos dieną minėjo ir rusų literatų klubas

Šeimos dieną minėjo ir rusų literatų klubas

Šiandien Klaipėdoje Tautinių kultūrų centre įvyko Šeimos, meilės ir ištikimybės dienai skirtas literatūrinis-muzikinis vakaras, organizuojamas Klaipėdos literatų klubo „Aplinka”.

Vakaras prasidėjo vedėjai Tatjanai Černych skaitant įvadinę poemą „Petras ir Fevronija”. Vakaro dalyviai deklamavo eilėraščius, atlikinėjo muzikinius kūrinius amžinųjų vertybių, šeimos bei meilės tematika.

Visas renginys vyko rusų kalba. Tautinių kultūrų centro kultūros veiklos vadybininkė Giedrė Pupšiėnė teigia, jog bendradarbiavimas su literatų klubu „Aplinka” vyksta jau nebe pirmą kartą. Minėtojo klubo pirmininkas Vadim Ramaiskij teigia, jog nors šeimos vertybės galbūt ir kinta, tačiau jos išlieka svarbios nuolatos. Šis renginys, jo nuomone, daro įtaką visuomenei, kadangi atsiranda proga sustoti, pagalvoti apie tai, kaip gyvenam, kas yra svarbu. „Šis renginys sulaukė žiūrovų dėmesio, vadinasi tema vis dar aktuali.” – teigia V.Ramaiskij.

Literatų klubas šiais metais švęs savo trisdešimt penkerių metų jubiliejų. Klubas kadaise įkurtas susivienijus neprofesionaliems rašytojams, kaip vieta, kur galima buvo pasidalinti savo kūryba, padiskutuoti, įvertinti kolegas. Klubas „Aplinka”. planuoja renginius, organizuoja šventes, konkursus, rengia publikacijas bei bendrauja su visuomene.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder