Savivaldybių "pasienyje" - pavojus pėstiesiems

Savivaldybių "pasienyje" - pavojus pėstiesiems

Viešuoju transportu į Klaipėdą keliaujantys Kalotės gyventojai, jų teigimu, kasdien rizikuoja gyvybe, mat nuo autobusų stotelės iki namų pakele tenka kulniuoti visiškoje tamsoje.

Miesto ir rajono sankirtoje Medelyno gatvės tęsiniu tampa krašto kelias Klaipėda-Kretinga, palei kurį įsikūrę uostamiestyje dirbantys, tačiau formaliai rajone gyvenantys žmonės.

Dėl jų patogumo iki Kalotės kursuoja keli autobusai, tačiau nuo stotelės iki namų tenka keliauti ne itin patogiai: miesto teritorijoje gatvės pakraštyje įrengtas kelkraštis ir apšvietimas, o toliau pakelė - tamsi ir purvina.

"Gyvenu Kalotėje, ryte važiuoju į Klaipėdą, o vakare gižtu į namus. Tokių kaip aš - nemažai.

Ruožas nuo Plytinės iki Kalotės labai pavojingas - čia nėra šaligatvių, apšvietimo. Tamsiu paros metu pėstieji eina neapšviesta šalikele, nors čia greitis ribojamas, iš priekio važiuojančių mašinų žibintai neleidžia gerai matyti kelkraščio", - sakė Kalotės gyventojas Kazimieras Petrauskas.

RUOŽAS nuo Plytinės iki Kalotės labai pavojingas - čia nėra šaligatvių, apšvietimo. Kalotės gyventojams grįžtant iš miesto tenka eiti tamsoje ir per purvus.

Jis sakė prieš kurį laiką asmeniškai kreipęsis į valstybės įmonę "Klaipėdos regiono keliai" ir teiravosi, ar yra galimybių kelio pakraštį paversti patogesniu gyventojams, tačiau džiugių naujienų nesulaukė.

"Atsakė, jog situacija pasikeistų, jeigu tą atkarpą perimtų miestas, bet tai - tik teoriniai planai. O jai nesikeičiant kiekvieną dieną čia galime sulaukti skaudžios nelaimės", - sakė K. Petrauskas.

"Klausimas neišspręstas"

Petras KAUČIKAS, VĮ "Klaipėdos regiono keliai" direktorius


Apie kelio atkarpos perdavimą miestui anksčiau buvo kalbų, bet vargu ar jos taps realybe. Sutinku, kad pėsčiųjų eismas toje atkarpoje - neišspręsta problema: anksčiau ji gal ir nebuvo tokia aktuali, bet, augant gyventojų skaičiui bei įrengus autobusų stoteles, žmonių ten padaugėjo. Aš už tai, kad problema būtų sprendžiama, bet bendromis jėgomis su Klaipėdos rajono savivaldybe.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder