Savivaldybės veiksmų skaidrumą patvirtino teismas

Savivaldybės veiksmų skaidrumą patvirtino teismas

Praėjusiais metais pradėti viešieji pirkimai dėl elektroninio moksleivio pažymėjimo diegimo uostamiesčio mokyklose buvo sustabdyti dėl esą neskaidrių Savivaldybės veiksmų, tačiau ją, vieno pirkimų dalyvio kaltintą procedūrų pažeidimais, Klaipėdos apygardos teismas išteisino.

Vykdant projektą dėl elektroninio moksleivio pažymėjimo diegimo Klaipėdos mokyklose, konkurse dalyvavo du konsorciumai ir vienas iš paslaugos teikėjų, kai reikėjo patikslinti savo kvalifikaciją, to tiesiog piktybiškai nedarė, ir mes privalėjome atmesti jų pasiūlymą", - situaciją priminė Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas.

2014 m. rugpjūtį savivaldybės administracija paskelbė atvirą konkursą dėl elektroninio mokinio pažymėjimo diegimo paslaugos pirkimo. UAB "Trečioji investavimo įmonė", veikdama jungtinėje veikloje kartu su UAB "Tavo mokykla", UAB "Antigravity payments systems", UAB "UCS Baltic pateikė pasiūlymą dalyvauti šiame konkurse, tačiau iš konkurso bendrovė buvo pašalinta, nes pateikė ne visus dokumentus ir nereagavo į nurodymus pateikti trūkstamą medžiagą.

Dėl šio fakto įmonė savivaldybės administraciją apskundė teismui, o jungtinėje veikloje dalyvaujanti UAB "Tavo mokykla" raštu kreipėsi į politikus ir į savivaldybės Korupcijos prevencijos ir kontrolės komisiją, tačiau valdininkai susilaikė nuo komentarų.

"Sulaukėme teismo sprendimo, kuriame buvo rašoma, kad mes privalėjome atmesti šiuo teikėjus. Matome, kad elgėmės teisingai, nes jie patys elgėsi nesąžiningai, nerūpestingai, neprašė pratęsti laiko kvalifikacijai pateikti, neinformavo, ar yra kokie nors sistemos trikdžiai, niekaip nekontaktavo su Savivaldybe, - reziumavo A. Kačalinas. - Apmaudu, kad konkurse liko vienas dalyvis, nes konkurencija yra sveikintina. Vis dėlto pasiūlymai jau pateikti ir dabar bus atnaujintas pirkimų procesas, atplėšti vokai, sužinota kaina."

Pasak Savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės, Klaipėdos miesto savivaldybė ne pirmą kartą bandoma apkaltinti viešųjų pirkimų procedūrų pažeidimais ar neskaidrumu.

"Apmaudu tai, kad viešųjų pirkimų dalyviai teismų procedūras pasitelkia vilkinti procesams ir taip stabdo miestui svarbių tikslų įgyvendinimą", - teigė ji.

J. Simonavičiūtė tvirtino, jog Savivaldybė, organizuodama viešuosius pirkimus, siekia skaidrumo ir tiekėjų lygiateisiškumo principo, reiškiančio, kad visi tiekėjų pasiūlymai vertinami pagal vienodas iš anksto nustatytas konkurso sąlygas, nedarant išimčių atskiriems tiekėjams.

Pasak A. Kačalino, bylos dėl viešųjų pirkimų keliamos nuolat, kai dalyviai skundžia jų netenkinančias konkursų sąlygas, tačiau per pastaruosius 3 metus Savivaldybė dėl nekorektiškų viešųjų pirkimų sąlygų pralaimėjo tik vieną bylą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder