Savivaldybės skyriuose - patarėjai

Savivaldybės skyriuose - patarėjai

Prieš kurį laiką Klaipėdos savivaldybėje atsirado naujos pareigybės - patarėjai. Teigiama, kad tam papildomų etatų nebuvo steigta.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas paaiškino, kad valstybės tarnyboje atsirado tokia pareigybė ir administracijos skyriai bei departamentai, pageidavę, kad tokia pareigybė atsirastų pas juos, teikė motyvuotus prašymus.

"Patarėjai yra pagal poreikį, nėra visiems privaloma. Kiekvienas departamentas, skyrius, jei reikalingas žmogus, kuris turėtų tokias pareigas, kreipėsi ir tokios pareigybės atsirado", - sakė S. Budinas.

Pasak jo, patarėjai dirba pagal sudarytą pareiginę instrukciją.

"Kai kurie iš buvusių specialistų yra tapę patarėjais, nes tai yra šiek tiek platesni įgaliojimai. Žmonės skiriami iš tų pačių resursų, papildomai žmonių nebuvo priimta", - teigė pašnekovas.

Remiantis šiuo metu viešai Savivaldybės interneto svetainėje pateikiama informacija, dabar yra penki patarėjai. Viešosios tvarkos skyriuje dirba vyresnysis patarėjas Marius Pankevičius, kuris anksčiau ėjo to paties skyriaus Administracinių pažeidimų tyrimo poskyrio vedėjo pareigas. Pastarąjį postą perėmė iki šiol vyriausiąja specialiste dirbusi Vilija Zakarauskaitė.

Teisės skyriuje - dvi vyresniosios patarėjos: Jolita Grigaitienė (einanti Personalo skyriaus vedėjos pareigas) ir buvusi Teisės skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Laužikaitė.

Klaipėdos tarybos ir mero sekretoriate dirba vyresnioji patarėja Daiva Šačkuvienė, kuri anksčiau dirbo Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje patarėja. Patarėją turi ir Savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba - šias pareigas eina Indrė Genienė.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder