Savivaldybės administracijos vadovams - didesnės algos

Savivaldybės administracijos vadovams - didesnės algos

Klaipėdos miesto tarybos nariai ketvirtadienį nusprendė padidinti algas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui ir jo pavaduotojams. Nuo Naujųjų kils ir atlyginimai, ir priemokos. Tarybos opozicijos atstovai tai pavadino kalėdine dovana.

Savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė teigė, kad, įvertinus darbų apimtis ir atsakomybę nuo sausio 1 d. dėl pasikeitusio biudžeto asignavimų valdytojų skaičiaus, nustatyti didesni pareiginės algos koeficientai administracijos vadovams, kuriems teks daugiau atsakomybės.

Administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio pareiginės algos koeficientas didėja iki 18,5 bazinio dydžio (nuo sausio 1 d. bazinis dydis bus 176 eurai) vietoje buvusio 17,35, jo pavaduotojų Andriaus Dobranskio ir Astos Dirgėlienės - 15,4 vietoje buvusio 14,25. Tai maksimalus koeficientas.

Pasak I. Gelžinytės-Litinskienės, direktoriaus atlyginimas per mėnesį gali didėti 100-120 eurų. Iš viso didesniems atlyginimams per metus papildomai reikės beveik 7,3 tūkst. eurų. Palyginti su ankstesnės kadencijos administracijos direktoriaus atlyginimu, jis bus didesnis iki 200 eurų.

Tarybos opozicijos atstovė Nina Puteikienė domėjosi, kieno iniciatyva didinamas atlyginimas ir klausė ar tai nėra mero kalėdinė dovana administracijos vadovams.

Meras Vytautas Grubliauskas į tai sureagavo replika, kad tai ne mero dovana, o Kalėdų Senelis, jeigu atlyginimai bus pakelti, bus daugiaveidis - miesto Taryba.

Saulius Budinas taip pat juokavo, kad šiemet Kalėdų Senelis administracijos vadovams labai dosnus ir siūlė objektyviai įvertinti nuveiktus darbus.

"Nebelieka motyvavimo sistemos. Iš karto nustatomas maksimumas, nevertinam įstaigos darbo rezultatų, - kalbėjo S. Budinas. - Alga direktoriui turi būti adekvati, aš sutinku, tik metodas ir būdas šiek tiek gal pasirinktas ne tas ir truputį per ankstyvas, kol nematom rezultatų."

Vis dėlto Tarybos balsavimo metu nuspręsta atlyginimus pakelti. Taip pat šiems trims administracijos vadovams, atsižvelgiant į pakeistą atlyginimo koeficientą, padidintos ir priemokos prie atlyginimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder