Savivaldybė siekia išsiaiškinti, ar hospisas tinkamai naudojo lėšas

Savivaldybė siekia išsiaiškinti, ar hospisas tinkamai naudojo lėšas

Klaipėdos miesto savivaldybė kreipėsi į Europos socialinio fondo agentūrą (ESFA) prašydama išsiaiškinti, ar projektui „Socialinę atskirtį patiriančių gyventojų visavertiškas integravimas į visuomenės gyvenimą“ skirtos lėšos yra naudojamos pagal paskirtį. Šio projekto įgyvendinančioji institucija yra Europos socialinio fondo agentūra, projekto vykdytojas – VšĮ „Paliatyvios pagalbos ir šeimos medicinos centras“, o Klaipėdos miesto savivaldybė yra sudariusi sutartį dėl projekto kofinansavimo ir skiria dalį lėšų projektui vykdyti.

Projekto mokėjimo prašymų kopijose bei ataskaitose, pateiktose Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai, matyti, kad projekto vykdytojas iš projekto lėšų turi teikti laikino atokvėpio paslaugas Klaipėdos miesto tikslinės teritorijos gyventojams, tuo tikslu įsigijo 22 lovas, iš dalies yra finansuojamos patalpų nuomos, patalpų išlaikymo, specialaus transporto, savanorių parengimo ir kt. išlaidos.

Kadangi VšĮ „Paliatyvios pagalbos ir šeimos medicinos centras“ veikia tose pačiose patalpose kaip ir UAB „Klaipėdos hospisas“, abiejų juridinių vienetų steigėjai yra tie patys asmenys, savivaldybė nori įsitikinti, kad VšĮ „Paliatyvios pagalbos ir šeimos medicinos centro“ vykdomam projektui skiriamas finansavimas yra naudojamas tik šiai įstaigai ir tik projekte numatytoms veikloms vykdyti. Europos socialinio fondo agentūros prašoma teisės aktų numatyta tvarka inicijuoti ir atlikti galimo pažeidimo tyrimą, nes savivaldybė pati tokio tyrimo atlikti negali – projekto vykdymą pagal teisės aktus prižiūri Europos socialinio fondo agentūra, kuri ir yra įgaliota tai daryti.

Pagal projektą įsipareigota remti atokvėpio paslaugos teikimą dienos centre arba namuose tikslinės teritorijos gyventojams. Tai yra trumpalaikė sunkiai sergančių asmenų priežiūra, kol jų artimieji yra išvykę, mokosi ir pan., pagalba dėl ligos krizę patiriančių asmenų artimiesiems. Tačiau ilgalaikės globos ar slaugos finansavimas sutartyje nėra numatytas. 

Sutartis su VšĮ „Paliatyvios pagalbos ir šeimos medicinos centras“ dėl projekto kofinansavio sudaryta 2018 m. gruodžio mėn. Projekto trukmė – iki 2021 m. liepos mėn. Iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto projektui numatyta skirti 22 400 Eur (18,76 proc. bendros projekto vertės), dalis lėšų išmokėta. Sutartis sudaryta po to, kai VšĮ Paliatyvios pagalbos ir šeimos medicinos centras laimėjo Klaipėdos miesto integruotų investicijų teritorijos vietos veiklos grupės (Klaipėdos m. IIT VVG) projektų atranką pagal Klaipėdos m. IIT VVG 2016-2022 m. vietos plėtros strategiją. Projektui buvo skirtas finansavimas Vidaus reikalų ministro įsakymu ir sudaryta sutartis su Europos socialinio fondo agentūra. Savivaldybė 2016 m. tarybos sprendimu prisideda prie visų pagal Klaipėdos m. IIT VVG 2016-2022 m. vietos plėtros strategijos projektų. Vienas iš šios strategijos tikslų yra padėti socialinę atskirtį patiriantiems gyventojams visavertiškai integruotis į visuomenės gyvenimą.

Europos socialinio fondo agentūra įvertinusi Savivaldybės raštą dėl tyrimo inicijavimo, jau kreipėsi į VšĮ „Paliatyvios pagalbos ir šeimos medicinos centras“ dėl informacijos pateikimo.

VšĮ „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“ iš savivaldybės taip pat buvo išsinuomavusi 444,47 kv. m. ploto patalpas Pievų Tako g. 38, nuomos mokestis siekė 888,94 Eur per mėnesį. Patalpos buvo išnuomotos viešo nuomos konkurso būdu, nuomos sutartis galiojo nuo 2016 balandžio 7 d. iki 2019 rugpjūčio 16 d. Su projekto „Socialinę atskirtį patiriančių gyventojų visavertiškas integravimas į visuomenės gyvenimą“ vykdymu ar finansavimu ši nuomos sutartis nėra susijusi.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder