Savivaldybę įtaria ignoravus konkurencijos principus

Savivaldybę įtaria ignoravus konkurencijos principus

Konkurencijos taryba baigė tyrimą ir išsiuntė pranešimą dėl Klaipėdos miesto savivaldybės sutarčių su maršrutinių taksi vežėjais UAB „Audresta", UAB „Aštuoniukė", UAB „Devintoji banga", UAB „Aisčiai" ir UAB „Dešimtas maršrutas".

Konkurencijos tarybos išankstiniu vertinimu, Savivaldybės sprendimas prieštarauja sąžiningos konkurencijos laisvės principui, įtvirtintam Konkurencijos įstatymo 4 straipsnyje.

Konkurencijos tarybos išsiųstame pranešime teigiama, kad Klaipėdos miesto savivaldybė įgyvendinama Maršrutinių taksi integravimo į bendrąją viešojo transporto sistemos koncepciją vienus maršrutus panaikino, o likusiuose paskyrė vežėjus toliau teikti keleivių vežimo maršrutiniais taksi paslaugas. 2012 metais Savivaldybė be konkurso ar kitos konkurenciją užtikrinančios procedūros su maršrutų Nr. 6, 8, 9, 10 vežėjais sudarė naujas sutartis penkeriems metams. Konkurencijos tarybos manymu, taip Savivaldybė, atėmė galimybes visiems vežėjams varžytis dėl nagrinėjamų paslaugų teikimo.

Konkurencijos taryba siūlo įpareigoti Klaipėdos miesto savivaldybę ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo Konkurencijos tarybos nutarimo paskelbimo Konkurencijos tarybos interneto svetainėje www.kt.gov.lt panaikinti konkurenciją ribojančias sutartis.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder