Savaitgalį neturėjo kur atlikti gamtinių reikalų

Savaitgalį neturėjo kur atlikti gamtinių reikalų

Jau tampa tradicija, kad tiek žiema, tiek vasara Klaipėdą užklumpa netikėtai. Gegužės mėnesiui nebūdingi karščiai savaitgalį į pajūrį išviliojo daugybę žmonių. Deja, Savivaldybei priklausantys paplūdimių tualetai sezono dar nepradėjo, tad poilsiautojai sukosi kaip išmanė.

Praėjusį savaitgalį socialiniai tinklai mirgėjo Baltijos jūroje besimaudančių klaipėdiečių nuotraukomis. Tokią su feisbuko draugais pasidalijo ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas. Tačiau jo pavaldiniai pradėti vasaros sezono neskuba.

Savaitgalį į Smiltynėje esantį moterų paplūdimį poilsiauti išsiruošusios dailiosios lyties atstovės negalėjo patikėti, kad prie pliažo esantis mūrinis tualetas vis dar užtvertas grotomis.

"Ką daryti? Moteriškės bėgo būriais už tualeto ir čia pat metė popierių. Kitos dar nunešė iki šalia esančios šiukšlinės. Bet kito varianto ten ir nėra. Su vaikais irgi teko ten eiti", - piktinosi viena "Vakarų ekspreso" skaitytoja.

Pasak jos, biotualeto prie Smiltynėje esančio moterų pliažo taip pat nėra.

"Pražiopsojo mūsiškiai", - atsiduso Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, kai pasiteiravome, kodėl delsia atrakinti tualetus, juk vasariškais orais jau džiaugiamės ne vieną dieną.

Miesto tvarkymo skyriaus specialistų duomenimis, Savivaldybė prižiūri dar 6 paplūdimiuose esančius mūrinius tualetus. Du iš jų šiemet ketinama atnaujinti vietoje jų įrengiant konteinerinius. Vadinamųjų senųjų mūrinukų priežiūra rūpinasi pasamdyti rangovai.

"Rangovai tuos tualetus atrakina tada, kai jiems liepiame. Atrakinsime gegužės 16-ąją", - žadėjo I. Šakalienė.

Paplūdimiuose esančius modernesnius konteinerinius tualetus prižiūri biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" darbuotojai. Šios įstaigos vadovas Virginijus Urbonas sakė nelaukęs, kol Savivaldybė paskelbs vasaros sezoną, ir tualetus poilsiautojams atvėrė vos tik atšilo. Tiesa, kita paplūdimių infrastruktūra dar tebekeliauja į savo vietas.

"Tuos tualetus, kuriuos mes aptarnaujame, esame atidarę jau prieš savaitę dvi. Mes galvojame ne tik apie poilsiautojus, bet ir apie save. Juk jeigu žmogus ras užrakintas tualeto duris, padarys viską šalia. O kas tvarkys? Mūsų darbuotojai. Tad kai tik pradeda į paplūdimius plūsti poilsiautojai, skubame atidaryti tualetus, kad patys neturėtume problemų", - pasakojo V. Urbonas.

Pasak jo, pamažu į paplūdimius jau vežamos kabinos, suoleliai, šiukšliadėžės.

"Melnragėje ir Giruliuose persirengimo kabinas ir suolus jau sustatėme, dar liko pastatyti šiukšliadėžes. Į Smiltynės paplūdimį persirengimo kabinas vešime šią savaitę", - planais dalijosi V. Urbonas.

Tiesa, jo žiniomis, kitą savaitgalį jau prognozuojamas atšalimas.

V. Urbonas, be kita ko, pasidžiaugė, kad keičiasi poilsiautojų kultūra.

"Savaitgalį malonu buvo žiūrėti, kad poilsiautojai, neradę pliaže šiukšliadėžių, nemetė bet kur šiukšlių, o nepatingėjo nešti jų į pliažo prieigose esančias šiukšlines. Keturis kartus darbuotojai važiavo jų ištuštinti", - poilsiautojais džiaugėsi "Klaipėdos paplūdimių" vadovas.

Jis priminė, kad Sveikatos apsaugos ministerija rekomenduoja vasaros sezoną skelbti nuo birželio 1 dienos, bet savivaldybių administracijos, atsižvelgusios į orų prognozes, tai gali daryti ir anksčiau.

"Kada Klaipėdoje bus paskelbtas vasaros sezonas, spręs Savivaldybės administracijos direktorius. Sakote, jis jau pats pradėjo sezoną maudynėmis? Gaila, kad nežinojome, būtume raudoną kilimą patiesę", - juokavo V. Urbonas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder