Savaitgalį - žibintų akcija ir kvapni žuvienė

Savaitgalį - žibintų akcija ir kvapni žuvienė

Paskutinį prieššventinį savaitgalį, gruodžio 18 – 20 dienomis, klaipėdiečius į miestą kvies gražūs kalėdiniai renginiai, kvapnios vaišės, šviečianti prakartėlė ir kalėdinė mugė.

Įžiebkime kalėdinį žibintą

Į jaukią ir šiltą akciją - „Įžiebk savo Kalėdų žibintą“, kviečia Klaipėdos demokratinė moterų kolegija.

„Maži ir dideli, kiekvienas iš mūsų, su nekantrumu laukiame Šv. Kalėdų. Kad laukimas būtų dar gražesnis, visus visus kviečiu sukurti savo žibintą, arba surasti gražiausią žvakelę ir savo miestui padovanoti dar vieną stebuklą. Tegul Jūsų šeimos, vaikų ar artimųjų žibintas džiugins ne tik Jus, bet ir kiekvieną, kuris apsilankys renginyje“, - sako Klaipėdos demokratinė moterų kolegijos pirmininkė Rosita Vaičiulė.

Kalėdinę šilumą skleis chorų atliekamos kalėdinės giesmės, šventinės melodijos. Visi nebijantys šaltuko ar lietaus į gražią akciją kviečiami jau šį šeštadienį, gruodžio 19 d., 19 val. Renginys vyks Jono kalnelyje.

Į miestą vilios verdamos žuvienės

Šeštadienį miestelėnai bus pakviesti skanauti ir žuvienės. 12 val. Teatro aikštėje, išlaikydami gražią tradiciją, žuviene vaišins Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija ir Lietuvos karinės jūrų pajėgos.

Anot, Lietuvos žuvies ir žvejų perdirbėjų asociacijos vadovo Algirdo Aušros, žuvienės virimas – tradicija, kiekvienais metais vykstanti tuo pačiu metu, toje pačioje vietoje. Akcijos iniciatoriaus teigimu, mieste stinga renginių, kuriuose žmogus rastų tai ką rado prieš metus ar dešimtmetį, kurio lankymas kurtų tradiciją. Šiais metais klaipėdiečiai ir miesto svečiai žuvienę skanaus jau 14 kartą.

Nespėjusių paragauti žuvienės, Danės gatvėje ir Šiauriniame rage lauks Kalėdinė žuvų mugė, kurioje galima įsigyti šviežios ir rūkytos žuvies.

Dalins eglišakius

Jau rytoj, gruodžio 18-ąją, septintąjį kartą visos Lietuvos miškų urėdijos įteiks šventinę dovaną šalies žmonėms – dalins eglių šakas ir tradiciškai kvies parsinešti Kalėdas į savo namus. Miškininkai džiaugiasi šios socialinės akcijos populiarumu ir tuo, kad visuomenė vis labiau domisi gamtos išsaugojimu.

Akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ vykdo Aplinkos ministerija, Generalinė miškų urėdija ir visos 42 miškų urėdijos. Klaipėdoje eglišakiai bus dalinami Teatro aikštėje. Akcijos pradžia 15 val.

Laukia mugė ir prakartėlė

Nuo eglutės įžiebimo klaipėdiečių bei miesto svečių Šv. Jono bažnyčios skverelyje laukia unikalus šviečiantis kubas „Prakartėlės vitražai. Senosios bažnyčios vietoje įkurdinta prakartėlė apjungia įvairių konfesijų tradicijas, simboliškai kviečia skleisti šviesą bei jos lydimiems pasitikti Šv. Kalėdas.

Lankytojų laukia ir kalėdinė mugė. Įsikūrusi šalia Žvejo paminklo (priešais Klaipėdos Rotušę) mugė vilioja kvapais ir jaukių kalėdinių lempučių mirgesiu. Jaukiuose mediniuose namukuose įsikūrę prekybininkai siūlo įvairių skanumynų ir šventinių dovanų. Mugės lankytojams siūlomos nuostabaus skonio šiltos sultys, alkoholio neturintis vynas, kvapniausi meduoliai, cukriniai gardumynai, duonos gaminiai, karšti blynai, skrudinti riešutai. Mugė veikia kasdien: pirmadieniais–ketvirtadieniais 16–20 val., penktadieniais–sekmadieniais 12–21 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder