Saugomų objektų Klaipėdoje sąrašas pildosi

Saugomų objektų Klaipėdoje sąrašas pildosi

Klaipėdos mieste plečiamas vietinės reikšmės kultūros paveldo objektų, kuriuos saugo Savivaldybė, sąrašas. Į jį planuojama įrašyti dar keliolika pastatų ir statinių kompleksų, kurių savininkai galės pretenduoti į paramą pastatams tvarkyti.

Paskelbus pastatus saugomais Savivaldybės, pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Paveldosaugos skyriaus vedėjo Vitalijaus Juškos, papildomų įsipareigojimų, susijusių su paveldosaugos reikalavimais ar turto disponavimu, kultūros paveldo objektų valdytojams neatsiranda. Tačiau jie galės pretenduoti į Savivaldybės teikiamą paramą fasadams tvarkyti.

Sykiu, anot skyriaus vedėjo, Savivaldybė gali lengviau kontroliuoti procesą nei Kultūros paveldo departamentas, prižiūrintis visą apskritį ir turintis didelį darbo krūvį.

"Mes operatyviau reaguojame į įvairius pasikeitimus, skatiname pastatų tvarkybą ir iš esmės, jeigu šitas sprendimas būtų priimtas, galėtume prisidėti jau prie 250 pastatų sutvarkymo", - sakė V. Juška.

Į sąrašą siūloma įtraukti pastatus Tilžės g. 9 ir 11, Turgaus g. 20, Tomo g. 13, Sukilėlių g. 2, 4 ir 6, Herkaus Manto g. 26, statybos uosto pastatų kompleksą "Memelio mieste" Naujojoje Uosto g. 3, Klaipėdos evangelikų baptistų bažnyčią ir pastoriaus namą Vytauto g. 38, Klaipėdos Kristaus Karaliaus bažnyčią Bokštų g. 10, S. Šimkaus g. 17, Skerdėjų g. 2, namą Liepų g. 26, Amatų rūmų pastatą Jūros g. 4 ir pastatą Tiltų g. 3.

Teikiama parama fasadams tvarkyti jau pasinaudojo 3 objektų valdytojai, o šiemet pasirašyti 7 ketinimų protokolai dėl paramos už atliktus darbus suteikimo.

Šiais metais fasadų tvarkymui finansuoti iš miesto biudžeto skirta 200 tūkst. Eur. Siekiama, kad ši suma būtų padidinta iki 300 tūkst. Eur.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder